enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Barış Pınarında diploma sevinci

Telabyad ve Resulayn’daki gençler, Barış Pınarı Harekatı ile huzur ve güven ortamının hakim olmasıyla, yeniden eğitim hayatına dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Barış Pınarında diploma sevinci
21.08.2020 16:31
0
A+
A-

Telabyad ve Resulayn’daki gençler, Barış Pınarı Harekatı ile huzur ve güven ortamının hakim olmasıyla, yeniden eğitim hayatına dönmenin mutluluğunu yaşıyor.


Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde eğitim-öğretim hayatının yeniden inşa edildiği bölgede, Telabyad ve Resulayn Eğitim Müdürlükleri tarafından 2019-2020 eğitim öğretim yılında mezun olması gerekirken, bakaya kalan öğrenciler için düzenlenen sınavlarda başarılı olanlar, diplomalarını almanın sevincini yaşadılar. Her iki ilçede ortaokul bitirme sınavlarına katılan toplam 909 öğrenciden 806’sı, lise bitirme sınavlarına katılan 810 öğrenciden ise 594’ü başarılı olarak diploma almaya hak kazandı. Başarılı olan öğrencilere diplomaları düzenlenen törenle verildi.

Türkiye’nin destek ve yardımlarıyla yeniden okula dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten öğrenciler ve velileri, uzun bir aradan sonra bu duyguyu yaşamalarına neden olan Türkiye’ye teşekkür ettiler.
Lise bitirme sınavlarına katılarak diplomalarını alan öğrenciler, Yabancı Öğrenci Sınavına (YÖS) katılarak, başarı sıralarına göre belirlenen kontenjanlar dahilinde Türkiye’deki üniversitelerde eğitim alma imkanına kavuşabiliyor

HABERLER  Urfa’da trafiğe kayıtlı kaç araç var?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.