enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3864
EURO
34,9916
ALTIN
2.323,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Harran Üniversitesine ilgi büyük

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklaması ile Harran Üniversitesini tercih eden öğrenci sayılarında büyük artış görüldü.

Harran Üniversitesine ilgi büyük
28.08.2020 14:48
0
A+
A-

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklaması ile Harran Üniversitesini tercih eden öğrenci sayılarında büyük artış görüldü.


Harran Üniversitesinin birçok bölümünde yüzde yüz doluluk göstermesi ile birçok üniversiteyi gerisinde bırakarak en çok tercih edilen üniversitelerden biri oldu. Harran Üniversitesi yüzdelik olarak 93,84 ile ön lisans ve lisansta 5 bin 310 kontenjanın 4 bin 983’ü ilk yerleştirmede adaylar tarafından tercih edildi.


Harran Üniversitesini kazanan öğrenciler e-devlet üzerinde kayıt yapabilecekler. E-kayıtlar 29 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında başlıyor. E-devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerin kayıt merkezlerine gelmelerine gerek olmayacak. Harran Üniversitesi kayıt merkezlerinde kayıt yapmak isteyen öğrenci adaylarının kayıt işlemleri ise 31 Ağustos – 4 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak. E-kayıt üzerinden ve öğrenci işleri merkezlerinden kayıt yapacak adaylardan herhangi bir belge istenmiyor.


Harran Üniversitesi öğrencilerine, bir yıl ücretsiz İngilizce hazırlık kursuna katılma imkanı da sunuyor.


Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik,

“Üniversitemiz köklü bir üniversite olduğunu bir kez daha kanıtladı. Tercih sonuçları Üniversitemiz adına memnuniyet vericidir. Bölümlerimizde yüzde yüzlük doluluk oranı, bizi tercih eden öğrencilerimizin üniversitemize güven duyduğunu göstermektedir. Harran Üniversitesi ailesi olarak öğrencilerimizi, ailelerini kutlar ve başarılar dilerim” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa‘da 10 bin kitap daha öğrencilere dağıtıldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.