enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5463
EURO
34,9130
ALTIN
2.428,86
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Çok Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C

MİL-DİYANET SEN’den ihmal nedeniyle öldüğü iddia edilen imam hakkında açıklama

MİL-DİYANET SEN, Şanlıurfa Siverek ilçesinde Covid-19’lu cenazeden virüsü kaptığı ileri sürülen ardından vefat eden imam ile ilgili DİB Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına soruşturma talep dilekçesi verdi.

MİL-DİYANET SEN’den ihmal nedeniyle öldüğü iddia edilen imam hakkında açıklama
03.09.2020 10:01
0
A+
A-

MİL-DİYANET SEN, Şanlıurfa Siverek ilçesinde Covid-19’lu cenazeden virüsü kaptığı ileri sürülen ardından vefat eden imam ile ilgili DİB Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına soruşturma talep dilekçesi verdi.

MİL-DİYANET SEN, Siverek’te yıkadığı Covid-19’lu cesetten virüsü kaptığı ileri sürülen ardından vefat eden İmam Hatip Osman Çilenti hakkında yazılı açıklama yaptı.

Olayın hemen arkasından sendika olarak sorumluluk gereği, vefat eden imamın eşiyle görüşülerek iddialar hakkında bilgi alındığını belirtilen açıklamada,  “Merhum imam kardeşimizin  eşinin, genel başkanımız Celaleddin Gül’e  ‘Ben bu işin arkasını bırakmayacağım, sendika olarak sizler de bana destek olur musunuz?’ talebi üzerine , sendika yönetim kurulumuzu topladık ve ivedilikle Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına olayın soruşturulması için soruşturma talep dilekçesi verdik. Diyanet İşleri Başkanlığımızın soruşturma talebimizi gündeme almış, iddialarla ilgili bugün  soruşturmayı başlatarak yüreklere su serpmiş, olayda ihmali bulunanların cezalandırılması için gerekli idari ve yasal girişimler başlatılmıştır.” İfadeleri kullanıldı.

Konuyu gündeme alarak kamuoyu oluşmasına katkıda bulunan tüm haber sitelerine teşekkür edilen açıklamada, “Konu artık yargının, mahkemenin konusudur. Adil bir netice çıkacağına olan güvenimiz tamdır. Arkasında 3 yetim ve acılı bir eş bırakarak vefat eden din görevlimizin hak ve hukukunun sonuna kadar takipçisi olacağız. İlçe müftülüğü nezdindeki iddiaların sonuna kadar takipçisi olacağız.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Şu gerçeği de hatırlatmak isteriz; bu olayı bahane ederek din ve diyanet düşmanlarının da Diyanet’imize ve din görevlilerimize dil uzatmalarına, sosyal medya mecralarında hakaret etmelerine de asla müsaade etmeyeceğiz. Derdi üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek olanlar hiç boşuna heveslenmesinler. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Din görevlilerimizi tahkir tezyif ve itibarsızlaştıranlarla mücadelemiz devam edecektir. Sadece bu olayda değil; Diyanet işleri Başkanlığı personeline yönelik yapılacak her türlü haksızlığın karşısında Mil-Diyanetsen olarak mücadele edeceğiz.” diye belirtildi. 

HABERLER  Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ait mühimmat deposunu imha etti
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.