enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Urfalı mevsimlik işçilere hijyen paketi dağıtıldı

SAĞLIK İŞLERİ DAİRE BAŞKANI SEYFETTİN ASLAN, AİLELERİYLE BİRLİKTE ÇADIRLARDA YAŞAYAN MEVSİMLİK İŞÇİLERE KORONA VİRÜSE KARŞI YAPILMASI GEREKENLER KONUSUNDA DA BİLGİ VERDİ.

Urfalı mevsimlik işçilere hijyen paketi dağıtıldı
06.09.2020 09:14
0
A+
A-

Toplum sağlığının korunması amacıyla çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da korona virüs vakalarının artmasının ardından tekrar harekete geçti. Virüsle mücadelede birçok uygulamaya imza atan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, mevsimlik tarım işçilerine maske, el dezenfektanı ve çamaşır suyundan oluşan hijyen paketleri dağıtmaya başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da korona virüs vaka sayılarında artış görülmesinin ardından kent genelinde uyguladığı hijyen tedbirlerini daha da artırdı. Başkent’in birçok noktasında maske dağıtımını sürdüren Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, çevre ilçelerdeki mevsimlik tarım işçilerine maske, el dezenfektanı ve çamaşır suyundan oluşan hijyen paketinden dağıtmaya başladı. İlki Kahramankazan’da gerçekleştirilen dağıtıma katılan Daire Başkanı Seyfettin Aslan, aileleriyle birlikte çadırlarda yaşayan mevsimlik işçilere korona virüse karşı yapılması gerekenler konusunda da bilgi verdi.

Çimşit Mahallesi yakınlarındaki tarım alanlarına kurdukları çadırlarda kalabalık aileler olarak yaşayan tarım işçilerine yardımları sürekli hale getireceklerini vurgulayan Aslan, “Tarım işçisi olarak çalışan, özellikle Şanlıurfa Harran, Akçakale’den gelen yurttaşlarımız yaz boyu burada kalıyorlar. Zor şartlar altında sebze ve meyve üretimi için çalışıyorlar. Çadırlarda kalıyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak dezenfektan ve maske yardımında bulunup, onlarla hasbihal edeceğiz. Dertlerini dinleyip, gelecek yıl bu sorunları çözülmüş olarak daha rahat etmelerini sağlayacağız. Bundan sonra da belli zaman aralıklarında maske ve dezenfektan yardımlarımız devam edecek” diye konuştu.

Aslan, dağıtımların Kahramankazan’da başladığını ve Ankara’nın bütün ilçelerindeki mevsimlik işçilere yardım yapılacağını da sözlerine ekledi.

İşçilerden belediyeye teşekkür
Ailesiyle birlikte yıllardır tarım işçiliği yaptığını belirten Fırat Yılmaz, “Bugün bizleri ziyaret edip, dezenfektan ve maske getiren Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

6 yıl önce Halep’ten Türkiye’ye gelen Ahmet Mehmed ve ailesi ise, “5 aile birlikte yaşıyoruz. Çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa'da Gümrükte 11 adet cep telefonu ele geçirildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.