enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,2662
EURO
34,7110
ALTIN
2.401,02
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
24°C
Şanlıurfa
24°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C

KALPLERİN ÖLÜMÜ ve DİRİLMESİ

21.09.2020 19:16
0
A+
A-

Kalp, insan vucudunda kan pompalayan bir organdır.Birde her insanın sinesinde de duyguların ve vicdanın bulunduğu bir merkez bulunmakta bunada manevi kalp diyoruz. Her ikiside hayati önem arz etmektedir.

Kalp, insan vucudunda kan pompalayan bir organdır.Birde her insanın sinesinde de duyguların ve vicdanın bulunduğu bir merkez bulunmakta bunada manevi kalp diyoruz. Her ikiside hayati önem arz etmektedir.


Misal;Vucuttaki kalp arıza verdiğinde hemen acile apar topar koşarız…En azından bir anju falan yaptırız ki ne olur ne olmaz diye.Mezara kadar bizi bu hayatta yaşamda tutsun diye…
İyi güzel doğrusu vucudumuzda emanet bize tabi ki bakmalıyız.
Mümkün olduģunca iyi beslenme ve stresten konumak kalp ve diğer organlar için hayati önem arz etmektedir.
Ancak birde her insanda manevi bir kalp vardır insanin sinesinde. Genelde bizler bu kalbin ölümü dirimi olduģu konusuyla hiç ilgilenmeyiz.


Kur’an’da mealen;
“Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de kalın bir perde bulunmaktadır ve onlar için büyük bir azap vardır.” (Bakara, 2/7)
Ayetin kısa bir açıklamasını verdikten sonra, kelimelerin tahlilini aktarmaya çalışacağız:
Ayet, önceki ayette bildirilen belli kâfirlerin iman etmemelerinin sebebini ve onu gerektiren durumu beyan eder.
Aslında kalplerinde bir mühür ve gözlerinde bir perde yoktur. Bundan murat, küfür ve günahı hoş gösteren, iman ve taatı da çirkin gösteren bir durumun nefislerinde meydana gelmesidir.
Bu durum,
– Yoldan sapmaları,
– Taklidde kalmaları,
– Sağlıklı bir bakıştan yüz çevirmeleri sebebiyledir.
Böylece artık onların kalplerine hak nüfuz etmez, kulakları mühürlenir, öğüt alamazlar. Afak ve enfüste dikilen ayetler(bk. Fussılet, 53), bunlardan ibret alanlara çok manalar ifade ederken, bunlara fayda vermez. Böylece sanki perdelenmiş gibi olur, görmeleri engellenirAllah kuluna zulum etmez.Ancak insanlar kendi nefislerine zulum ederler.


Günahları yaşam haline getirmeleri sonucu kalpleri mühürlenmiştir.Bu gibi insanların hidayet yolu artık kapanmış olup ahirete kalmıştır işi.Çünkü bu insanlar haramları yaşam haline getirdiklerinden Allah hiç akıllarına gelmiyor artık.Birde daha ümit var olanlar var.Bunlarda göz yaşı ve tövbe ile yeni bir yola girebilirler.Paslı ve taş kalplileri ancak gözyaşı ve tövbe ile temizlenipte ancak hayat bulabilinir.
Misal;Bir doğru iman etmiş insan bize nasihat ettiģinde içte bir daralma ve kırılma oluyorsa şayet ?Demektir ki kalp hasta…Ancak genelde herkesten duyarız kalbim temiz benim ibadet falan fazla etmesemde.Boş bir kuruntudan ileri değildir.Çünkü;Allah, kalplerin ancak vahiy ve Allah’î anmakla dirileceģini söylüyor.Temizlik konusu ise uzun bir süre icimize dönük arînma terapisi ile ancak temizlenebir.Bazan yillarini alir insanın..
En kolay şey insanın kendini kandırmasıdır.
KALP BOZUK OLDUĞUNDA KIBLE EĞİK OLUR…
Zeki Celik

HABERLER  Modern çağda insanın kendini bulması

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.