enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5808
EURO
35,0133
ALTIN
2.460,62
BIST
9.900,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Çok Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Yağmurlu
22°C

Türkiye’nin en genç ilinde yüz yüze eğitim başladı

TÜRKİYE’NİN YAŞ ORTALAMASI EN GENÇ İLİ OLAN ŞANLIURFA’DA ARA VERİLEN YÜZ YÜZE EĞİTİM KISMİ OLARAK YENİDEN BAŞLADI.

Türkiye’nin en genç ilinde yüz yüze eğitim başladı
12.10.2020 11:30
0
A+
A-

Türkiye’nin yaş ortalaması en genç ili olan Şanlıurfa’da ara verilen yüz yüze eğitim kısmi olarak yeniden başladı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitimin yapıldığı Şanlıurfa’da yüz yüze eğitim kısmi olarak yeniden başladı. İl genelinde alınan tedbirlerle ilkokul 2, 3, 4’üncü sınıflar, köy okulları, 8 ve 12’nci sınıflar, lise hazırlık sınıfı öğrencileri ile özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler yüz yüze eğitime başladı.

Sınıflar iki gruba ayrıldı
Aynı sınıfta okuyan öğrenciler sosyal mesafelerinin korunması için iki gruba ayrıldı. Bir grup öğrenci bu gün ve yarın ders görecek. Diğer grup öğrencileri ise Perşembe ve Cuma günü okula gidecek. Sabah saat 09.00’da başlayan ders saat 12.20’de sona erecek. Öğretmenler tarafından velilere mesaj atılarak okula gelen öğrencilerin yanlarında yedek maske bulundurması ve evde kahvaltı yapıp gelmeleri istendi. Kantinlerin kapalı olduğu okullara dışarıdan yemek getirilmesine ise izin verilmeyeceği belirtildi.

Veliler okula alınmadı
İlk gün olması nedeniyle veliler okul önünde yoğunluk oluşturdu. Korona virüs nedeniyle okula hiçbir veli alınmadı. Kapıda bekleyen görevliler, öğrencileri teslim alıp koridorda bekleyen öğretmenlerine yönlendirdi. Sosyal mesafe kuralı çerçevesinde tekli sıralara oturtulan öğrenciler ders başı yaptı.

"Heyecanlıyız"
Öğrencilerini okula getiren Hamit Yılmış, "Uzun aradan sonra çocuklar heyecanlı bir şekilde okula başladı. Temennimiz inşallah sağ salim bu hastalıktan kurtulmak. Devletimizden Allah razı olsun, kendilerini seferber etmiş durumdalar. Heyecanlıyız, gururluyuz inşallah her şey daha iyi olacak. Ben kendi çocuğumu getirdim. Tabiki devletimizin sunduğu kararlara da uymak zorundayız” dedi.

"Okul yönetimi elinden geleni yapıyor"
Birinci sınıf öğrenci velisi Halil Modak ise "Birinci sınıflar daha önceden başladı. Hijyene dikkat ediyorlardı fakat bu gün diğer sınıflar da başladı. İnşallah sıkıntı çıkmaz. Virüsten de korunmak için yönetim elinden geleni yapıyor. İnşallah böyle devam eder, bir sıkıntı yaşanmaz” diye konuştu.

HABERLER  Birecikte’te Saha Çalışmalırı Son Aşamada
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.