enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5610
EURO
34,8418
ALTIN
2.434,07
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Çok Bulutlu
32°C

Şanlıurfa’da çocuk trafik eğitim parkında ilk eğitim

ŞANLIURFA’DA ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKINDA İLK EĞİTİM

Şanlıurfa’da çocuk trafik eğitim parkında ilk eğitim
20.10.2020 13:51
0
A+
A-

Çocuklar trafik kültürü ve bilincini aşılamak amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan trafik eğitim parkında ilk resmi eğitim gerçekleştirildi. Fahri trafik polisi çocuklar, kırmızı düdükleriyle eğitimden tam not aldılar.

Trafik kurallarına duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla yaptırılan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün öncülüğünde inşaatı hızlandırılan ve tamamlanan Türkiye’nin en büyük çocuk trafik eğitim parkında bugün miniklerin eğitim heyecanı vardı.
Sınıflardaki eğitimde and içerek ardından parkura geçen minikler, akülü araçlarla eğlenceli bir eğitim şansı yakaladı. Minyatür bir şehrin canlandırıldığı parkta, öğrencilere trafik polisleri eşliğinde yonca kavşak, yaya geçitleri, yaya üst geçitleri, sinyalizasyonlu ve dönel kavşaklarda hangi kurullara uyacakları uygulamalı olarak anlatıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen eğitimlerden oldukça faydalandıklarını belirten öğretmen ve öğrenciler böyle bir tesisin Şanlıurfa’ya kazandırılmasında emeği geçen Başkan Beyazgül ve ekibine teşekkür etti. Eğitimde önemli bilgiler edindiklerini belirten öğrenciler polis amcalarına da minnettarlık duyduklarını söyledi.

Çocuk trafik eğitim parki
20 bin metrekare yeşil alana sahip toplam 650 metrekare kapalı olanı olan trafik eğitim parkında eğitimler 4 ayrı sınıfta veriliyor. Ayrıca engelli öğrencilere de özel eğitim imkanı sağlanan parktan günde 560 öğrenci faydalanabiliyor.

Öğrencilere sınıflardaki eğitimin ardından sahada akülü araçlarla eğlenceli bir eğitim verilmesi hedefleniyor. Minyatür bir şehrin canlandırıldığı parkta, 3 adet bina, amfi açık hava dersliği, çocuk oyun parkı, yonca kavşak, yaya geçitleri, yaya üst geçidi, sinyalizasyonlu kavşaklar, kontrolsüz ve dönel kavşaklar, hemzemin geçitler, tünel, kasisli yollar, duraklar ve alt geçitler yer alıyor.

HABERLER  Şanlıurfa'da Bariyerlere çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.