enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

HDP Urfa’da 4 Kasım Kürt siyasetçilere yönelik geçekleştirilen tutuklamaların 4’üncü yılını kınadı

HDP Urfa il örgütü 4 Kasım Kürt siyasetçilere yönelik geçekleştirilen tutuklamaları 4’üncü yılında kınadı. Açıklamada konuşan HDP’li Öcalan, “Dün Kemalizm bugün Erdoğanizm baskı politikaları devam ediyor” dedi.

HDP Urfa’da 4 Kasım Kürt siyasetçilere yönelik geçekleştirilen tutuklamaların 4’üncü yılını kınadı
04.11.2020 12:30
0
A+
A-
HDP Urfa il örgütü 4 Kasım Kürt siyasetçilere yönelik geçekleştirilen tutuklamaları 4’üncü yılında kınadı. Açıklamada konuşan HDP’li Öcalan, “Dün Kemalizm bugün Erdoğanizm baskı politikaları devam ediyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa il örgütü, 4 Kasım 2016 yılında Kürt siyasetçilere yönelik gerçekleştiren gözaltı ve tutuklama operasyonlarının 4’üncü yılında bir kez daha kınadı. İl binası önünde yapılan açıklamaya HDP Milletvekili Ömer Öcalan, il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Ortak basın metni il yöneticisi Ahmet İstek tarafından okundu.

‘ÇARESİZLER’

Darbe pratiğinin milyonlarca insanını oy verdiği bir partiyi hedef aldığını, bugün rehin olan sadece seçilmişler değil, halk iradesinin kendisi olduğunu söyleyen İstek, “Bu darbe pratiği ile 4 yıl sonra ortaya çıkan tablo bellidir. Demokrasi güçlerinin en dinamik gücü HDP’ye yönelik başlatılan saldırı, sadece toplumun bir kesimi ile sınırlı kalmamıştır. Darbe mekaniği ile var olmaya çalışanlar saldırıdan, düşmanlıktan, ötekini yok etmekten başka bir çıkar yol düşünmeyenler her zamankinde daha çaresizdir” dedi.

‘DÜN KEMALİZM BUGÜN ERDOĞANİZM’

4 Kasım darebesi siyasi şiddeti bir üst aşamaya çıkaran darbeci bir hamle olduğunu belirten Öcalan, “Bu ülkede bir partinin, milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, çalışanları, başkanları gayri ahlaki bir şekilde tutuklanıyor. Biz buna takibi darbe diyeceğiz. Bu iktidar bu yöntemler ile çöküyor ve çökecek. 2 bin yılına kadar Kemalizm bugünde Erdoğanizm. Baskı politikaları devam ediyor” dedi.

KAFATASCI VE TÜRKÇÜ ANLAYIŞ

Yatırımı güvenlikçi politikalara dayandıranların kaybedeceğini söyleyen Öcalan, güvenlikçi politikalar ile demokrasinin bir arada yürümeyeceğini söyledi. Herkesin düşüncesini dile getirmede özgür ve bunun için ortamın olması gerektiğini ifade eden Öcalan şöyle devam etti: “Sırf düşüncelerini dile getirenleri coplayan, parti kapatan, parti başkanlarını tutuklayan zihniyet er ya da geç kaybedecektir. Urfa bunu Nemrutlarda ve Firavunlardan bilir. Kafatasçı, dinci ve Türkçü anlayışlar ile Daiş’in çizgisine gelirsiniz.”

HABERLER  DEDAŞ Meclisin gündeminde!

Açıklama “HDP halktır halk burada” sloganları eşliğinde son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.