enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4986
EURO
34,7995
ALTIN
2.488,58
BIST
9.564,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

HÜDA PAR: Yüzyılın felaketine karşı sorumluluklarımız

HÜDA PAR: Yüzyılın felaketine karşı sorumluluklarımız

HÜDA PAR: Yüzyılın felaketine karşı sorumluluklarımız
17.02.2023 10:27
0
A+
A-

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, “yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan depreme karşı toplumsal sorumluluklarımızı dile getirdi.

Her hafta cuma günü saat 11.11’de Şanlıurfa’nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise “yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan depreme karşı toplumsal sorumluluklarımızı gündeme taşıdı.

ÖZASLAN: ÇADIRLARDAKİ VATANDAŞLAR YURT VE MİSAFİRHANELERE YERLEŞTİRİLSİN

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan; “Yüzyılın Felaketi” olarak adlandırılan, yaşadığımız bu depremin yaralarının sarıldığı bir dönemde yapılması gereken bazı şeyleri dikkatlere sunmak istiyoruz. İlk önce hasar tespit çalışmalarının hem sağlıklı ve hem de hızlı bir şekilde bitirilmesi gerekiyor. Hemen arkasından zorlu kış şartlarında insanlar çadırda kalmasınlar diye buradaki kardeşlerimiz hızlı bir şekilde yurtlara ve resmi kurumların misafirhanelerine bir an önce yerleştirilmeli ki, bu soğuk kış günlerinde rahat bir şekilde orada barınabilsinler, dedi.

“YAPIMI BİTEN TOKİ KONUTLARI HİZMETE SUNULMALI”

Özaslan, şu an piyasadaki konut ihtiyacını karşılayabilmek için de hızlı bir şekilde yapımı biten ya da bitmeye yakın olan TOKİ konutları bir an önce tamamlanmalı ve hizmete sunulmalıdır, diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

“FAHİŞ KİRA ARTIŞLARI VİCDANSIZLIKTIR!”

Özaslan, bir taraftan insanlar ev ararken öbür tarafta bunu fırsata çevirip fahiş kira artışlarına giden insanlar da var. Bu büyük bir vicdansızlıktır. Ben onlara sesleniyorum ve diyorum ki; lütfen kendimizi onların yerine koyalım. En azından mevcut piyasa şartları neyse o fiyatlarda kiraya verilsin o evler. Öbür taraftan ise vicdanlı, merhametli davranıp da kendi evlerini kiraya verince ‘5-6 ay boyunca kira ücreti istemiyorum’ diyen iyi insanlarımız da var. Yüce Allah(cc) öyle insanların sayısını arttırsın. Bu zor zamanlarda toplum olarak el ele verip birbirimize sahip çıkmalıyız. Lütfen fahiş kira artışlarına gidilmesin, diyerek vicdanlara seslendi.

HABERLER  Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Kime Oy Vereceksiniz

“BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKALIM VE HİÇBİR KARDEŞİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYALIM”

Depremzede kardeşlerimize yardımcı olmak isteyen kardeşlerime sesleniyorum; yapmak istediğiniz bir yardım varsa lütfen bunu bireysel olarak değil de en yakın ulaşabileceğiniz ya bir resmi kurum ya da bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ile irtibata geçelim. Onların koordinasyonu ile neye ihtiyaç varsa o ihtiyaca binaen yardımları götürüp onlara teslim edelim ki bu yardımlar sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilsin, dedi.

Özaslan, son olarak “Yüzyılın Felaketi” olarak adlandırılan depremin oluşturmuş olduğu bir süreci yaşıyoruz. Hep beraber millet olarak bizi biz yapan değerlere sarılalım. Birbirimize sahip çıkalım ve hiçbir kardeşimizi yalnız bırakmayalım. İnanıyorum ki, birbirimize sahip çıkarsak, kenetlenirsek millet olarak, halk olarak, ülke olarak en kısa sürede hep beraber bu imtihanı atlatacağız inşallah, diyerek birlik ve beraberliğe dikkat çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.