enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
ALTIN
2.298,67
BIST
9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Şanlıurfa’da Hurdacıların eylemini belediye başkanı sonlandırdı

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN İŞ YERLERİ MÜHÜRLENEN GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER, RABİA MEYDANINDA TOPLANIP BELEDİYE BİNASINA YÜRÜDÜ.

23.11.2020 11:58
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından iş yerleri mühürlenen geri dönüşümcüler, Rabia meydanında toplanıp belediye binasına yürüdü. Belediye önüne giderek oturma eylemi yapan şahıslarla görüşen Başkan Beyazgül, sorunun halledileceğini söyledi.

Şanlıurfa’da hurda toplayıp geri dönüşüme kazandıran bazı iş yerleri iddiaya göre Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kurallara uygun çalışmadıkları gerekçesiyle mühürlendi. İş yerleri mühürlenen geri dönüşümcüler, Rabia Meydanında toplanıp belediyeye yürüdü. Belediye önünde slogan atan şahıslar, oturma eylemi yaptı. Eylem nedeniyle bölgeye çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Belediye ile eylemciler arasında barikat kuran polisler, kimseyi binaya yaklaştırmadı.

Sorunun çözümü için gerekli çalışma yapılacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, eylemcilerin temsilcilerini makam odasına davet ederek sorunu görüştü. Görüşme sonrası eylemciler sessiz bir şekilde dağıldı. Bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Makamda toplantı halindeydik. Hurdacılık yaparak geçinen kardeşlerimizin sesini duyduk ve hemen temsilcilerini makamımıza davet ettik.

Onlarla oturduk taleplerini dinledik. Sorunlarının çözümü konusunda fikir alış verişinde bulunduk. Sonuç olarak bir karara vardık. Aldığımız kararda hem sizin hem çalışanların hem de vatandaşlarımızın daha mutlu, refah içersinde daha sağlıklı bir ortamda neler yapılabileceğini konuştuk. Kararımız şu ki gerek hurdacı kardeşlerimizden alacağımız temsilciler gerek ilçelerden alacağımız temsilcilerle oturalım bir konuyu konuşup detaylarını öğrenelim. Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu konunun çözümü için neler yapabiliriz bunu da tartışalım ve herkesi mutlu edecek hangi adımları atarız ona bakalım” diye konuştu.

Hurda toplayarak avukat oldular, öğretim görevlisi oldular
Ailesinin geçimini hurdacılık yaparak sağladıklarını söyleyen ve bu sayede öğretim görevlisi olduğunu belirten bir yakını ise, "Nereye gideceğiz. İnsanların tiksinerek attığı çöpü biz elimizle karıştırıyoruz. Onunla ekmek kazanıyoruz, onunla okuyoruz. Benim kardeşim avukat oldu. Ben öğretim görevlisi oldum. Bu meslekle çabalamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERLER  Viranşehir'de Mezarlıklarda çevre temizliği yapılıyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.