enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4698
EURO
34,7489
ALTIN
2.478,91
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Gelecek Partisi Kadına Şiddete Karşı Mucadele Açıklaması

Gelecek Partisi Kadına Şiddete Karşı Mucadele Açıklaması
25.11.2020 17:46
0
A+
A-
Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Gönül, böyle insanlık onurunu yaralayan bir mesele için değil de, kadın haklarında yaşanan güzel gelişmeleri, nasıl daha iyi hale getirebileceğimizi konuşmayı isterdi.

Fakat, her gün siz değerli basın mensuplarının da toplumu bilgilendirdiği haberlerde, sosyal medyada ne yazık ki kadına karşı şiddetin boyutlarını yansıtan, vicdanlarımızı kanatan olaylarla karşı karşıyayız.

Ülkece Kovid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz, hayatta kalmak için azami çaba sarf ettiğimiz bugünlerde, kadınlar ek olarak kendilerini korumak, hayatta kalabilmek için tek başlarına mücadele etmeye devam ediyor. 2020 yılı henüz bitmemişken cinayete kurban verdiğimiz kadın sayısı 391’e ulaştı.


Her 3 günde 2 kadın gördüğü şiddet yüzünden hayatını kaybediyor. Geçen hafta bir günde 4, ertesi gün 5 kadının öldürüldüğü haberlerini okuduk… Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, tüm dünyada bireysel şiddete en fazla maruz kalan kesimi ülkemizde de olduğu gibi kadınlar oluşturuyor.


Gelecek Partisi olarak, bu konuda toplumu bilinçlendirmedikçe, yasal düzenlemeleri hızla harekete geçirmedikçe kadınların özgürlüklerinin, yaşam hakkının elinden alınmaya devam edeceğine biliyoruz.


Bu inançla Gelecek Partisi olarak, bütün Türkiye’de ve ilimizde kadına şiddet konusunda her türlü öncü çalışmayı hayata geçirmeye, hükümetten muhalefete herkesle el birliğiyle bu konuyu çözmek için atılacak bütün adımlarda yer almaya hazırız.

Söz konusu şiddete uğrayan kadınlarımızsa, bizim için gerisinin hiçbir önemi yoktur.

Buna ek olarak kadın cinayetlerinin, faillerinin bazı siyasilerin arkasına sığınarak gereken cezayı almadığına hatta yasal işlem bile yapılmadığına şahit oluyoruz. Bu durum bizleri ziyadesiyle üzüyor.

Bu noktada siyasi düşüncemiz her ne olursa olsun bütün taraflarla bir araya gelmek ve bu meseleyi siyaset üstü bir mesele olarak ele alıp acilen kalıcı çözüme kavuşturmak niyetindeyiz.

HABERLER  Meclis’te Önder ile Tanal arasındaki “Urfa” diyaloğu güldürdü


Bu düşünceden hareketle, Gelecek Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkanlığımız ve tüm illerdeki kadın kollarımız, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde sorunu yaşayanların yani kadınlarımızın ne istediğine dikkati çekmek amacıyla bir kampanya hazırladı.

Kampanyada kadınların temel insani taleplerine yer verilirken her şeyden önce yaşamak istedikleri ön plana çıkarılarak, kadınların yasalarla sözde değil özde korunmak istekleri vurgulandı.

Değerli basın mensupları bu noktada sizlere de büyük görevler düşmektedir.


İlimizde kadına şiddetle ilgili yaptığınız bütün haberlerin toplumu bilinçlendirmeye, dönüştürmeye ve esasında kadınların hayatta kalma mücadelesine büyük bir katkısı vardır. Bizlerin verdiği mücadeledeki bu değerli katkınız için hepinize teşekkür ediyoruz.


Bugün Gelecek Partisi olarak ortaya koyduğumuz çalışmayı da ellerinizde daha da kıymetleneceği bilinciyle size emanet ediyoruz. Katılımınız için teşekkür ederim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.