enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5467
EURO
34,9817
ALTIN
2.420,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C

Şanlıurfa’da Cinsel istismarda bulunduğu çocuğu öldüren sanığa 35 yıl hapis

Şanlıurfa’da Cinsel istismarda bulunduğu çocuğu öldüren sanığa 35 yıl hapis
25.11.2020 14:39
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunup öldüren sanık, 8 yıl aradan sonra 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, 15 Ekim 2012 yılında Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Taşyalak Mahallesi’nde yaşandı. Pamuk tarlasına gitmek için evden çıkan 6 yaşındaki Yağmur Özaydın, eve dönmedi. Küçük kızı bulmak için başlatılan arama ve kurtarma çalışmalarında kızın cesedi, 2 gün sonra tarlada bulundu.

Yapılan çalışmada aynı mahallede oturan U.B. (26) ve Y.B. (25) kardeşler, olaydan bir yıl sonra Bursa’da gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şahıslar, "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Çocuğu veya beden ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahıslar daha sonra delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Maktulün avukatı, kararı usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Yargıtaya taşıdı. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını bozdu.

Dava yeniden görüldü
Şanlıurfa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuksuz sanıklar U.B. ve Y.B. ile maktulün ailesi ve avukatı katıldı. Üzerlerine atılı suçları kabul etmeyen kardeşlerden Y.B.’ye "Kasten adam öldürme", "Çocuğun cinsel istismarı", "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından toplam 35 yıl hapis cezası verilirken U.B. ise tahliye edildi.

HABERLER  Orman Genel Müdür Yardımcısı ve Daire Başkanları Şanlıurfa’da ziyarete bulundu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.