enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
ALTIN
2.306,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

DEVA Partisinden Şanlıurfa’da bir çocuğun hayatını kaybettiği yangınla ilgili açıklama

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa Hukuk ve Adalet İşleri Başkanı Avukat Aziz Deveci, Şanlıurfa’da bir çocuğun hayatını kaybettiği yangınla ile ilgili ihmal iddialarını dile getirdi.

DEVA Partisinden Şanlıurfa’da bir çocuğun hayatını kaybettiği yangınla ilgili açıklama
14.12.2020 13:19
0
A+
A-

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa Hukuk ve Adalet İşleri Başkanı Avukat Aziz Deveci, Şanlıurfa’da bir çocuğun hayatını kaybettiği yangınla ile ilgili ihmal iddialarını dile getirdi.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bir evde meydana gelen ve üç yaşında bir çocuğun ölümü ile sonuçlanan yangına ilişkin bir açıklama yapan DEVA Partisi Hukuk ve Adalet İşleri Başkanı Aziz Deveci,  “Bugün ilimizin Karaköprü ilçesinde bir evde yangın meydana geldi ve maalesef bir yavrumuz vefat etti. Yangın da ihmal var mı? Yangın merdiveni ve yangın kaçış koridoru proje eklerine uygun mu? İtfaiye zamanında müdahale etti mi? Umarız ki bir ihmal yoktur. DEVA Partisi olarak konunun takipçisi olacağız. Umuyoruz ki ilgili meslek odaları ve paydaş kurumlar konu ile ilgili kamuoyunu geniş şekilde bilgilendirecektir. Vefat eden evladımızın ailesine baş sağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İtfaiyenin yangına zamanında müdahale etmediği iddialarını dile getiren Deveci, “Bölgede oturan vatandaşlar ile yapmış olduğumuz görüşmelerde itfaiyenin olay yerine geç intikal ettiğini, bu nedenle olay yerine gelen polislerin olaya müdahale etmek zorunda kaldığını ve müdahale eden polislerimizin de zehirlendiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Ancak itfaiye zamanında olaya müdahale etmiş olsaydı bu üzücü olay neticesinde belki de can kaybı yaşanmayacak, yavrumuzu kurtarmak için ekipmansız bir şekilde olaya müdahale etmek zorunda kalan polislerimizin zarar görmesine sebebiyet vermeyecekti.” dedi.

“Binaların yangın güvenliğine uygun olarak dizayn edilmiyor”

Binaların yapım aşamasında yeteri kadar denetlenmediğini de belirten Deveci, “Bina tasarlanırken kaçış yollarının, yangın merdivenlerinin, tesisat şaftlarının, su depolarının, tesisat odalarının ve asansör kovalarının yerleri uygun düzenlenmelidir. Dumandan arındırma, yangının yayılımının yavaşlatılması için kompartmanlar oluşturulmalı, topluma açık yapılarda ve yüksek yapılarda özel önlemler alınmalıdır. Yangınlarda, ölüm ve yaralanmaların büyük çoğunluğu, binanın yangın güvenliğine uygun olarak dizayn edilmemesi nedeniyle olmaktadır. Çoğunlukla kaçış yolları yeterli olmadığından bina duman içinde kalmakta ve istenmeyen sonuçlar oluşmaktadır. Özellikle topluma açık binalarda yangın güvenliği konusunda binaların projelendirme aşamasındayken önlemlerin düşünülmesi ve özellikle mimarlar tarafından öncelikle ele alınması gerekir. Söz konusu olay nezdinde bu hususların özellikle araştırılması ve ayrıca yangın merdivenine ulaşımın kolay olup olmadığı ve yangın merdivenlerinin kullanıma uygun olup olmadıkları gibi hususlar özellikle araştırılması gereken konulardır.” şeklinde konuştu.

HABERLER  CHP Karaköprü İlçe Başkanı'ndan "Görevden alındı" iddialarına yanıt!

Deveci açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Biz DEVA Partisi olarak ilgili bütün kurumları ve STK’ları, bu konularda araştırma ve soruşturma yapmaya davet ediyoruz. Eğer bir ihmal varsa bunun hakkında da gerekli adli sürecin takibini gerçekleştireceğiz. Yine biz DEVA Partisi olarak, insan olmanın en tabii hakkı olan ‘yaşam hakkı’nı her zaman ve her koşulda savunacağız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.