enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5044
EURO
34,6592
ALTIN
2.477,33
BIST
9.610,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
28°C
Şanlıurfa
28°C
Açık
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
26°C

Şanlıurfa’da Koruma altındaki gazeteciye 5 kez saldırdılar

ŞANLIURFA’NIN VİRANŞEHİR İLÇESİNDE UZUN SÜREDİR GAZETECİLİK YAPAN ENVER ZENCİRCİ, KENDİSİNDEN İSTENİLEN BAŞLIK PARASI ÜZERİNE ADLİ MERCİLERE MÜRACAAT EDEREK KORUMA KARARI ALDIRDI. KARARA RAĞMEN SON İKİ YILDA GAZETECİ ZENCİRCİ VE YAKINLARI TAM 5. KEZ SALDIRIYA UĞRAMASINA RAĞMEN HER DEFASINDA SALDIRGANLAR SERBEST BIRAKILDI.

Şanlıurfa’da Koruma altındaki gazeteciye 5 kez saldırdılar
19.12.2020 08:28
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde uzun süredir gazetecilik yapan Enver Zencirci, kendisinden istenilen başlık parası üzerine adli mercilere müracaat ederek koruma kararı aldırdı.

Karara rağmen son iki yılda gazeteci Zencirci ve yakınları tam 5. kez saldırıya uğramasına rağmen her defasında saldırganlar serbest bırakıldı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Gazeteci Enver Zencirci ile oğlu ve abisi, 2 yıl içerisinde 5 defa Murat A. ve Aydın A. isimli şahısların saldırısına uğradı. Can güvenliği olmadığını söyleyen muhabir, emniyete giderek şikayetçi oldu. Polis koruması olmasına rağmen saldırıya uğrayan ve her defasında çeşitli yerlerinden yaralanan muhabir ve yakınları, hastanede tedavi edilirken saldırgan ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Son saldırı ise önceki gün yaşandı, korona testi için Viranşehir Devlet Hastanesine giden muhabir, iddiaya göre hastane bahçesinde Murat A. ile kardeşlerinin saldırısına uğradı. Saldırganların elinden kurtulan Enver Zencirci, aracıyla eve gitti. Bir süre sonra evin önüne gelen saldırganlar aracına taş ve sopalarla saldıran, Enver Zencirci’nin ve ağabeyinin evini kurşunladı. Evin önünde bulunan araca taş ve sopalarla saldırarak zarar veren saldırganlar Murat A., Aydın A ve 2 tanımadığı iki kişi, olayın ardından kaçarak kayıplara karıştı. Saldırılardan hafif yaralı olarak kurtulan muhabir, olay yerine polis çağırarak şahıslardan bir kez daha şikayetçi oldu.

6 aylık koruma kararı da bulunan muhabir Enver Zencirci, saldırıların talimatını verenin İhsan A olduğunu ileri sürdü. Hayatından endişe ettiğini söyleyen Enver Zencirci, emniyet yetkililerin hiç bir şekilde işlem yapmadığını belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e seslendi. Zencirci, "Bana ve çocuklarıma bir şey olursa sorumlu kim olacak. Biz hayatımdan endişe ediyoruz. Koruma kararı olmasına rağmen bana 5 kez saldıran bu şahısların yakalanamamasına bir anlam veremiyoruz.

HABERLER  Viranşehir’de belediye meclis toplantısı yapıldı

Mağdur olduğum halde beni ifadeye çağırıyorlar, sabaha kadar karakolda beklettiler. Ama saldırganlardan biri bile gözaltına alınmadı. Gözaltına alındığı zaman da ifadelerinin ardından tekrar serbest bırakılıyor" diye konuştu.

Yaşanan tüm saldırılara rağmen Murat A., Aydın A ve yanında bulunanlar diğer saldırganlar emniyetteki ifadesinin ardından her defasında serbest bırakılıyor.

Saldırı anı kamerada
Aracıyla muhabirin evinin etrafında dolaşan Murat A. ve diğer şahısların saldırı anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Murat A. isimli şahsın 41 ACS 823 plakalı araçla muhabiri ezmeye çalışması ve sonrasında ise araçtan inerek bıçakla kovalaması yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.