enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5242
EURO
34,8415
ALTIN
2.487,80
BIST
9.545,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Urfalı Ramazan Bingöl Devleti Zarara Uğrattı

Urfalı Ramazan Bingöl’ün, İstanbul’daki lokantasını ihale usulü olmadan kiralaması Sayıştay raporuna yansıdı.

Urfalı Ramazan Bingöl Devleti Zarara Uğrattı
26.12.2020 20:43
0
A+
A-
Urfalı Ramazan Bingöl’ün, İstanbul’daki lokantasını ihale usulü olmadan kiralaması Sayıştay raporuna yansıdı.

İstanbul Tekstilkent’te İstanbul Çevre Yolu kenarında bulunan, ünlü “RB Ramazan Bingöl Et Lokantası”, Esenler Belediyesi ile ilgili Sayıştay Raporuna yansıdı. Raporda lokanta olarak kullanılan 3 katlı binanın aylık kirasının 28 bin 105 lira olduğu belirtilirken, bu kiralama işleminin ihale yoluyla yapılmadığı belirtildi.

Urfalı Ramazan Bingöl’ün lokantasında özellikle İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun birçok toplantı düzenlediği bilinirken, ODA TV’nin haberinde yer alan Sayıştay raporunda şu ifadelere yer verildi;

“İdarenin bazı taşınmazları, kiralama ihalesi yapılmadan ecrimisil alınarak kullandırılmaktadır. Yasal düzenlemeye göre, İdare taşınmazları ihale suretiyle kiraya vermelidir. İdare taşınmazının işgali devam ederse, işgal süresi için bir tazminat olarak ecrimisil alınmalı; işgalin devam etmesi durumunda taşınmazın tahliyesi için ilgili mülki amire talepte bulunulmalıdır. Bu durumda ecrimisilin bir kiralama yöntemine ve olağan bir taşınmaz yönetim şekline dönüştürülmesinin mevzuata aykırı olduğu açıktır.”

Başkanlık Onayı İle Süre Uzatımı

Raporda ayrıca, işlemlerin incelenmesi sonucunda 5 adet taşınmazın, kira süresinin bitmesine rağmen ecrimisil alınarak kullandırıldığı ve bu şekilde kira süresinin uzatıldığı tespiti yapıldı.
Söz konusu 5 adet taşınmaz şunlar: RB Restoran, Esenler Kültür Merkezi, Hacı Ahmet Gürses Kreş Anaokulu, Kadir Topbaş Kültür Merkezi, Göktürk Tabiat Parkı.
Raporda yer alan bilgiye göre, RB Restoranı’na, Başkanlık onayı ile 2 defa süre uzatımı verilmiş olması oldukça dikkat çekici. Diğer taşınmazlar için böyle bir ifade söz konusu değil.

“Rb Ramazan Bingöl” Ve Başkan Göksu

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun RB Ramazan Bilgöl Et Lokantası’nda düzenlediği etkinliklerin bazıları şöyle:

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığına atanan Esenler eski İlçe Emniyet Müdürü Celal Sel onuruna verilen veda yemeği, dönemin İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de katıldığı sıra geceleri.

HABERLER  Karaköprü'de sağanak yağış etkili oluyor

“Şehir Yazarları ve Akademisyenler Esenler’de buluştu” adlı yemekli toplantı.

Köşe yazarları ile iki farklı buluşma yemeği. “Dostlar divanı” toplantısı, İsmail Ağa Cemaati’nin dernek ve kuruluşlarının mensuplarıyla yenilen yemek, kentsel dönüşümle ilgili basın toplantısı, Moğalistan’dan gelen misafirler onuruna verilen yemek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.