enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’da Son depremler harekete geçirdi

ŞANLIURFA’DA DEPREMLER SONRASI RİSKLİ YAPILAR MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

Şanlıurfa’da Son depremler harekete geçirdi
15.01.2021 08:54
0
A+
A-

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde meydana gelen son depremler yetkilileri harekete geçirdi.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde riskli yapıların yıkım ve onarımı için müdürlük kuruldu.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatı ile ilçede risk arz eden bütün binaların yıkım ve onarım çalışmalarının hızlandırılması için müdürlük kurdu.

Kurulan riskli yapılar müdürlüğü ile gerekli işlemleri tamamlanan riskli yapılar yıkılarak can kayıplarının önüne geçiliyor.

Yeni kurulan müdürlükte, riskli yapı için bir haftada 500’ü aşkın başvuru olduğu bildirildi. Yıkım kararı verilen çok sayıda yapı havadan drone ile Haliliye Belediyesi ekipleri tarafından görüntülendi.

Görüntülenen yapılarda derin çatlakların olduğu gözlendi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Haliliye Belediyesi olarak meclisimizden aldığımız karar gereği Yapı Denetim ve Riskli Yapılar Müdürlüğü adından bir müdürlük kurduk. Malumunuz hem bölgemizde hem de Türkiye’mizde son zamanlarda yaşadığımız depremler sonrası riskli yapılar meydana geliyor.

Bu konu ile ilgili olarak vatandaşlarımızın daha sağlıklı ortamlarda yaşam sürmelerine olanak sağlamak amacıyla böyle bir çalışma başlattık.

Hem bu çalışma ile zarar gören binaların, yapıların tespiti daha da kolaylaşacak. Bu binalarımız ile ilgili yapılabilecek işlemlerin hızlandırılması sağlanacak.

Buradan tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunmak istiyorum. Riskli yapı diye nitelendirdiğiniz, depremler sonucu zarar görmüş veyahut depremlerde dayanıklılık ile ilgili problem teşkil edecek yapılarınız varsa yeni kurduğumuz müdürlüğümüze müracaat etmelerini istiyoruz. İnşallah Haliliye Belediyesi olarak kurduğumuz bu müdürlük sayesinde vatandaşlarımızın daha sağlıklı yapılar içerisinde, daha iyi koşullarda yaşam sürdürmelerine yardımcı oluruz.

Vatandaşlarımızın, riskli yapı diye düşündüğü binalarının yıkılması, onarılması gibi tüm konuları görüşmek üzere müdürlüğümüze bekliyoruz. Bizler üzerimize düşen her türlü hususu yerine getirmek için hazırız” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Başkan Mahmut Özyavuz yaşlı vatandaşın tekerlekli sandalye talebini karşıladı

Müdürlüğe giderek riskli yapıları için ihbarda bulunan vatandaşlar, böyle bir çalışmanın kentte başlatılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Belediye tarafından alınan başvurular değerlendirmeden geçilmesinin ardından tespit edilen yapılar iş makineleri yıkılıyor.

Yıkılan riskli yapıların yerine uzun ömürlü yapıların inşa edilmesi planlanıyor. Yapılan çalışma ile olası depremlerde can kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Haliliye Belediyesi Yapı Denetim ve Riskli Yapılar Şube Müdürlüğüne müracaatların Esentepe Mahallesinde bulunan eski hizmet binasında yapıldığı belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.