enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3606
EURO
34,9791
ALTIN
2.321,68
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Şanlıurfa’da sağlık ekiplerinden dinamik denetim

ŞANLIURFA’DA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ DE KORONA VİRÜS İLE MÜCADELE KAPSAMINDA BAŞLATILAN DİNAMİK MODELİ DENETİMLERE KATILDI.

Şanlıurfa’da sağlık ekiplerinden dinamik denetim
05.03.2021 11:35
0
A+
A-

Şanlıurfa’da Sağlık Müdürlüğü personeli de korona virüs ile mücadele kapsamında başlatılan dinamik modeli denetimlere katıldı.

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde korona virüs tedbir ve kısıtlamalarının, İllerin risk grubuna göre kademeli olarak esnetilmesi çerçevesinde kontrollü normalleşme döneminde uygulanacak Dinamik Denetim Modeli uygulaması kapsamında, İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. M. Emre Erkuş, İl Sağlık müdürlüğü Hizmet Başkanları, 112 Acil Sağlık hizmetleri, Umke ve Sağlık personellerinin katılımı ile il genelinde Ana bulvarlar, alışveriş merkezleri, lokanta ve restoranlar, vatandaşların yoğun olduğu iş yerlerine yönelik Korona virüs(Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında maske zorunluluğu ve sosyal mesafe kurallarının uyulması konusunda denetimler gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerin ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. M. Emre Erkuş,
“Şanlıurfa ilimizde Cumhurbaşkanımızın ve Sağlık Bakanımızın açıklamış olduğu haritayla beraber Korona virüs açısından şuanda kısıtlamaların kaldırıldığı en düşük risk grubu olan mavi renk içerisinde yer almaktadır. Mavi grubun devam ettirilebilmesi bizim açımızdan şuanda daha çok önem arz etmektedir.

Bundan sonra başarıyı Kamu kurumlarımız Sayın Valimizin öncülüğünde yürütmüş olduğu çalışmalarla halkımızın uymuş olduğu tedbirler ile belli bir aşamaya getirdik.

Bundan sonra bunu yürütebilmek adına tedbirlerimiz denetimlerimiz hız kesmeden artarak devam etmektedir. Bugünde yine İçişleri Bakanlığımızın, Sayın Valimizin, Sağlık Bakanlığımızın ve diğer Kamu kurumlarının ortak yürütmüş olduğu bir denetim içerisinde yine sahadaydık. Şanlıurfa halkımızın ve esnafımızın kesinlikle rehavete kapılamamasını istiyoruz.

Bu süreç özellikle esnafımız için bir can suyu olmuştur, ancak yaz dönemindeki gibi eğer normalleşmeyle beraber rehavete kapılıp tedbirleri elden bırakır maske, mesafeye ve temizliğe dikkat etmezsek, o zaman daha hızlı bir şekilde Kırmızı şehirler arasına gireriz ki tedbirler ortadan kalktığı için bu sefer kısıtlamalara yeniden maruz kalırız, buda hiç istemediğimiz bir durum olur.

HABERLER  Şanlıurfa’da Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi İlhan'dan kış öncesi aşı çağrısı

Burada en fazla mağdur olan esnafımızı bilgilendirmelerde bulunduk. Denetimler yaptık vatandaşlarımızı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalıştık. Bu süreci toplum olarak vatandaşlarımızla el ele vererek bu süreci uzun bir süre Şanlıurfa’nın mavi kalmasını istiyoruz. Bu süreç içinde Valiliğimiz koordinasyonunda Kamu kurumlarımız ile birlikte denetimlerimiz devam edecektir.

Tüm toplum olarak hem aşılarımızı aşı grubuna girenlerin aşılarını olmalarını devamında tedbirlerimize devam ederek bu sürecin üstesinden geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.