enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3381
EURO
35,1961
ALTIN
2.248,29
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Yağmurlu
14°C
Şanlıurfa
14°C
Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Gök Gürültülü
15°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

Mevsimlik tarım işçilerine çadırlarında aşı hizmeti

Mevsimlik tarım işçilerine çadırlarında aşı hizmeti
05.08.2021 10:41
0
A+
A-

Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden Çukurova’ya gelip tarla kenarlarında kurdukları çadırlarda yaşayan tarım işçilerini Kovid-19’a karşı aşılayan sağlık çalışanları, “aşı karşıtlarını” da ikna ediyor.

Adana’ya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden gelip tarla kenarlarında kurdukları çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçilerinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılanması amacıyla sağlık çalışanları seferber oluyor.

İl Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan aşı ekipleri, Çukurova’daki tarlalarda çalışan mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı çadırları tek tek ziyaret ediyor.

Kimlik numaralarından bilgileri kontrol edilen işçiler, ayaklarına kadar gelen hizmet sayesinde hem işlerinden geri kalmıyor hem de Kovid-19’a karşı aşılanıyor.

Aşı ekipleri, mevsimlik işçilere Kovid-19’la ve aşının hastalıkla mücadeledeki etkisiyle ilgili bilgilendirme yapıyor, “aşı karşıtlarını” da ikna ediyor.

Karataş Toplum Sağlığı Merkezinde görevli hekim Emir Murat, AA muhabirine, bölgelerinde yaklaşık 10 bin tarım işçisi bulunduğunu söyledi.

Oluşturdukları 3 ekiple mevsimlik tarım işçilerini çadırlarında ziyaret ettiklerini aktaran Murat, ilk olarak Kovid-19’a karşı aşı yaptırmayanları belirlediklerini anlattı.

Murat, mevsimlik işçilerin iş yoğunluğu nedeniyle aşı için hastane ya da sağlık merkezlerine gidemediğini belirterek, “Çalışanlar hep tarlaya gittikleri, aşıya gelemedikleri için biz de ekiplerimizi görevlendirdik. Onlara yerlerinde, çadırlarında aşı yapıyoruz. Engelli hastalara da mobil hizmet sağlayıp evlerine giderek aşılarını yapıyoruz. Herkesin bir an önce aşı olmasını ve bu hastalığı yenmeyi istiyoruz.” diye konuştu.

Çadırlarda yaşayanların aşılanma oranlarını arttırmayı hedeflediklerini ve zaman zaman işçilerin aşılanması konusunda sıkıntı yaşayabildiklerini anlatan Murat, yaptıkları konuşma ve ikna çalışmalarıyla onların da aşı olmasını sağladıklarını ifade etti.

Murat, çadırlarda yapılan aşının, işçilerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerindeki ikamet adreslerine göre kayıtlı oldukları aile hekiminin sistemine düştüğünü, bu çalışmalarla o illerin aşılama oranını arttırdıklarını da kaydetti.

HABERLER  Siverek'te Hastanenin fizik tedavi ünitesi artık gece de hizmet verecek

Tarım işçileri, “ayaklarına gelen” aşı hizmetinden memnun

Şanlıurfa’dan ailesiyle biber toplamak için 7 ay önce Adana’nın Karataş ilçesinde çadır kuran 62 yaşındaki Mehmet Bozkurt, kendilerine verilen aşı hizmetinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Sabahın erken saatinde gittikleri tarladan akşam saatlerinde döndüklerini ve aşı yaptırmak için sağlık merkezlerine gidemediklerini anlatan Bozkurt, “Allah var etsin o sağlıkçıları. Biz onlardan razıyız, onlar da bizden razı olsun. Ne mutlu bize ayağımıza, evimize kadar geliyorlar, bu çok güzel bir şey. Niye bulaşsın bu hastalık bize? Herkes aşı olsun. Ben ikinci dozumu yaptırdım, ne oldu bana, daha iyi, daha sağlıklı oldum. Herkesin yaptırmasını tavsiye ediyorum. Ne mutlu bize Allah razı olsun bu devletten. Ayağımıza, çadırlarımıza kadar geliyorlar. Herkes aşı olsun.” diye konuştu.

Tarım işçilerinden 33 yaşındaki Nesrina Tekin de ayağına kadar gelen hizmetten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

60 yaşındaki Fatma Bozkurt ise ekiplere teşekkür ederek, “Ayağımıza kadar gelip aşı yaptılar, sağ olsunlar.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.