enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

AK Parti İl Başkanından DEDAŞ’a tepki

AK PARTİ ŞANLIURFA İL BAŞKANI ABDURRAHMAN KIRIKÇI, BASINLA BİR ARAYA GELDİ

AK Parti İl Başkanından DEDAŞ’a tepki
15.03.2021 13:30
0
A+
A-

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, basınla bir araya geldiği ilk toplantısında, çiftçinin DEDAŞ tarafından mağdur edildiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, göreve geldikten sonra ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, son günlerde çiftçi ile DEDAŞ arasında yaşanan enerji krizine de değinen Kırıkçı, DEDAŞ’ın müşteri ilişkilerinde çok katı kurallar uyguladığını belirterek, rahatsızlığın her kesim tarafından kabul edildiğini ve çiftçinin mağdur edildiğini söyledi.

“DEDAŞ çiftçiyi mağdur ediyor”

Kırıkçı, açıklamasının devamında, “Elektrik sorunu ile ilgili tabi hepimizin kabul etmesi gereken bir problem var. DEDAŞ’ın farklı bir yaklaşımı var, sulama birliklerinin farklı bir yaklaşımı var. Netice itibariyle herkesin ortak bir problemi var. Bu problemi çözmenin tek bir yolu enerji maliyetlerini düşürmektir. Bu maliyetleri düşürmenin tek yolu da çiftçinin kendi enerjisini üretmesini sağlamaktır. Bunun için Güneş Enerjisi Santralleri (GES) Projesi için gerekli desteği Tarım Bakanlığından istedik. Bakanlık yetkilileri bunu kabul etti, bu projenin hayata geçirilmesi ile sorunun çözüme kavuşturulması hedefleniyor. DEDAŞ özel bir şirket. Müşteri yaklaşımı farklı olabilir, hatta bizim istemediğimiz katı düzeyde de olabilir ki öyle okuyoruz, öyle görüyoruz. Ama sonuçta özel bir şirkettir. Benim olacağım var dediği zaman, kanunen siz bir şey yapamıyorsunuz. Bloke sorununa da şöyle bakmak lazım. Alacaklı birine blokeyi kaldır, alma bunu diyemiyorsunuz

. Bak DEDAŞ’ın müşteri ilişkilerinde çok katı olduğunu söylüyorum. Bu konuda çiftçinin mağdur edildiğini biliyoruz. Maalesef özel bir şirket olduğu için böyle bir yaklaşımı var. Biz bu yaklaşımdan kurtulmalıyız. DEDAŞ’a gidip her yıl ’aman, duman mevzuyu çözelim’ demektense o daireden çıkmak gerekir. Bu durumda GES ile mümkündür. İnşallah bu teklifimiz de 1-2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde hayata geçerse problemi çözmüş olacağız" ifadelerini kullandı.

HABERLER  Belediye başkanı veda yemeği düzenledi

Toplantı, eğitim, Şanlıurfa Şehir Hastanesi gibi konuların ele alınmasının ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.