enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
ALTIN
2.326,75
BIST
9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Hilvan ve Bozova Şanlıurfa’nın üvey evladı mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık bu kez de Bozova – Hilvan 2. Kısım Sulama Projesini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Hilvan ve Bozova Şanlıurfa’nın üvey evladı mı?
16.03.2021 10:01
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık bu kez de Bozova – Hilvan 2. Kısım Sulama Projesini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

CHP’li Aydınlık TBMM Başkanlığı’na sunmuş olduğu yazılı soru önergesiyle bahse konu projeyi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu. Konuyla alakalı açıklama yapan Aydınlık, “Şanlıurfa’mız tarım konusunda tam kapasite çalışabilse tüm Türkiye’yi besler; ancak ne yazık ki Şanlıurfa Ankara’nın üvey evladı olmuş, Şanlıurfa’nın üvey evladı da Hilvan ve Bozova olmuş. 18 yıllık iktidarlarında ne GAP bitmiş ne de GAP’la ilişkili projeler. Şanlıurfa’ya da yazık, Türkiye’ye de yazık” diyerek sözlerine devam etti.


PROJENİN BİTMESİ HİLVAN VE BOZOVA’YI AYAĞA KALDIRACAK


Bozova – Hilvan 2. Kısım Sulama Projesi’nin bitmemesi nedeniyle çiftçilerden çok fazla şikâyet aldığını dile getiren Aydınlık, “çiftçilerimiz burada mağdur, projenin bitmesiyle kapalı şebeke basınçlı borulu sulama sistemleri devreye girecek ve iletim kayıpları azalacak.

Bununla beraber toprak kaybı azalacak, ürün verimliliği artacak ve önemli ölçüde su tasarrufu sağlanacak. Bu yöntemle yağmurlama sulamalarda yüzde 35, damla sulamalarda yüzde 65’e varan tasarruflar mümkün olacak. O nedenle projenin bitmesiyle Hilvan ve Bozova ayağa kalkacak

. Umarım Sayın Bakan’a sunmuş olduğumuz bu yazılı soru önergesiyle projenin daha hızlı bitirilmesi yönünde bir çalışma başlatılır” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERLER  HÜDA PAR Sivereklilerin yol sorununu gündeme taşıdı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.