enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Salgın Riskinde Birecik ve Halfeti İçin Özel Önlem alındı

Koronavirüs salgınında düşük risk kategorisinde bulunan Şanlıurfa’nın Birecik ve Halfeti ilçelerindeki pozitif vaka sayılarındaki yükseliş, her iki ilçeye yönelik özel tedbirleri gündeme getirdi.

Salgın Riskinde Birecik ve Halfeti İçin Özel Önlem alındı
29.03.2021 15:57
0
A+
A-
Koronavirüs salgınında düşük risk kategorisinde bulunan Şanlıurfa’nın Birecik ve Halfeti ilçelerindeki pozitif vaka sayılarındaki yükseliş, her iki ilçeye yönelik özel tedbirleri gündeme getirdi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Başkanlığında Birecik’te toplanan İl Pandemi Kurulu, her iki ilçedeki salgın istatistiklerini ve denetimlerde tespit edilen hususları değerlendirdi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş’un covid-19 istatistikleri konulu sunumunun ardından, Birecik Kaymakamı Kadir Duman, Halfeti Kaymakamı Selami Korkutata, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, her iki ilçe sağlık müdürleri ile diğer yetkililerin tespit ve önerilerini sunduğu toplantı, Vali Abdullah Erin’in uygulanacak kural ve tedbirleri açıklamasıyla devam etti.

Şanlıurfa’nın salgın karşısında mücadelesinin büyük bir çalışma azmi ve fedakârlık sonucu başarıya ulaştığını ve mavi kategorideki düşük riskli il olmayı başardığını hatırlatan Vali Erin, bunun sağlanması için kolluk kuvvetleri, sağlık çalışanları ve binlerce kamu çalışanının gece gündüz demeden çalıştığını ifade ederek, bunun sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Asıl başarının mavi kategoriyi korumakla mümkün olabileceğini kaydeden Vali Erin, “Kontrollü normalleşme olarak ifade ettiğimiz, illerin risk durumuna göre kısıtlamaların gevşetilmeye başladığı dönemden sonra Türkiye genelinde vaka sayılarında bir yükseliş olduğu görülüyor.” dedi.

Şanlıurfa genelindeki vaka sayısının yükseldiğini belirten Vali Erin, salgının karakteri gereği önlem alınmadığı takdirde artışın katlanarak devam edeceğini ve yükselişin durdurulması için büyük çaba sarf edilmesinden bahsedileceğini dile getirdi.

Birecik ve Halfeti’deki vaka artışının Gaziantep ve daha batıdan giriş çıkışla bağlantılı olduğunu, her iki ilçede de yüzde 600 civarında bir artışın söz konusu olduğuna dikkat çeken Vali Erin, Birecik ve Halfeti’nin turuncu kategoride bulunduğunu, ildeki vaka sayısındaki artışın yüzde otuz ve kırk oranının Birecik ve Halfeti’deki artıştan kaynaklandığını, acil önlem ve tedbirler alınmadığı takdirde buradaki artışın diğer ilçelere ve il merkezine de yayılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

HABERLER  Şanlıurfa'da tek taraflı kaza! 2 yaralı

Pozitif vakaların günlük yapılan testlerle belirlendiğini ve salgınla mücadeledeki en etkili yöntemlerden birinin de izolasyon tedbirlerinin sıkı şekilde denetlenmesi olduğunu hatırlatan Vali Erin, her iki ilçede uygulanacak tedbirleri şu şekilde açıkladı:

  • Birecik ve Halfeti’ye giriş çıkışlar daha sıkı şekilde denetim altında tutulacak. İlçeye giriş çıkış yapanların ateş ölçümleri, HES kodu sorgulamaları aksatılmadan sürdürülecek.
  • İzolasyon tedbiri alınanlar çok sıkı şekilde takip edilecek.
  • Temaslı takipleri yapılarak izolasyon tedbirlerine uymaları sağlanacak.
  • Tüm ilçelerde olduğu gibi alışveriş merkezleri, lokantalar, restaurantlar, düğün salonları ve benzeri yerlerdeki tedbirler sıkı şekilde denetlenecek.
  • Cenaze namazlarındaki kısıtlamalar sıkı şekilde uygulanacak ve taziye kurulmaması sağlanacak.
  • Her iki ilçedeki salgın tedbirleri, İlçe Hıfzıssıhha Kurulları aracılığıyla alınacak ve uygulanacak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.