enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5069
EURO
34,9330
ALTIN
2.437,78
BIST
9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

CHP Heyeti tarlada Urfa çiftçisini dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Yöneticileri Şanlıurfa ve Hilvan İlçesinde tarladaki çiftçilerin sorunlarını dinledi.

CHP Heyeti tarlada Urfa çiftçisini dinledi
19.05.2021 09:45
0
A+
A-
Cumhuriyet Halk Partisi İl Yöneticileri Şanlıurfa ve Hilvan İlçesinde tarladaki çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, Cumhuriyet Halk Partisi Hilvan ilçe Başkanı Mehmet Celal Avcı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Yöneticileri ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönelticilerinden oluşan heyet Şanlıurfa ve Hilvan İlçesinde tarladaki çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, Cumhuriyet Halk Partisi Hilvan ilçe Başkanı Mehmet Celal Avcı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Yöneticileri ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönelticilerinden oluşan heyet ilk olarak Hilvan ilçe ziraat odası başkanı Hikmet İpar’ı ziyaret ederek, bölgede kuraklık yaşayan çiftçinin sorunları ile taleplerini dinledi.

CHP Heyeti daha sonra Hilvan ilçesi Kırbaşı köyünde kırmızı mercimek hasadı yapan üreticilerle buluştu. Bölgedeki çiftçiler sorun ve sıkıntılarını CHP Heyetine ileterek destek istedi.

CHP Heyeti Tarlada Urfa Çiftçisini Dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, yaptığı açıklamada; “Üreticilerimiz kuraklıktan ciddi anlamda mağdurlar. Tarlalarına çok yakın bir alandan GAP sulaması geçmesine rağmen Devletin yatırım yapmamasından ötürü tarlalarını sulayamamışlar. Kırmızı mercimeklerde ne tane var ne ot var. Kısacası kahır ve dert biçiyorlar. Bölgenin biran önce Afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, yaptığı açıklamada; “Bölgemizde İlimizde Yaşanan tarımsal kuraklık için hükümet neden sessiz ? Çiftçi sizden açıklama bekliyor, sadece açıklama da değil acil olarak adım atmanızı bekliyor?

Geçmişte yapılması gereken ama bugüne kadar ihmal edilip yapılmayanlardan dolayı mevcut kuraklık durumunu tersine çevirip geri getirme şansı artık yoktur.

Bu durumda çiftçinin ayakta kalıp üretime devam etmesi için en önemli nokta çiftçiye nakdi kuraklık desteği sağlamaktır” dedi.

HABERLER  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Mezopotamya" markasına ilişkin konuştu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.