enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

UNESCO adayı Harran’da kazılar özel izinle kısıtlamalı günlerde de sürdürülüyor

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Şanlıurfa’nın Harran ilçesindeki 9 asırlık Harran Sarayı’nda kazılar, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında da özel izinle sürdürülüyor.

UNESCO adayı Harran’da kazılar özel izinle kısıtlamalı günlerde de sürdürülüyor
29.05.2021 14:57
0
A+
A-
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Şanlıurfa’nın Harran ilçesindeki 9 asırlık Harran Sarayı’nda kazılar, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında da özel izinle sürdürülüyor.

Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Harran Ören Yeri Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, AA muhabirine, Kültür ve Turizm Bakanlığının finansmanı, yerel yönetimlerin de desteğiyle tarihi sarayda 7 yıldır kazı çalışması yürüttüklerini söyledi.

Önal, milattan önce 6 binli yıllardan bugüne kadar kesintisiz yerleşim yeri olan, bir dönem Asurlular ve Emevilere başkentlik yapan tarihi ilçedeki arkeolojik kazıların büyük önem taşıdığını ifade etti.

– “Gruplar tedbir olarak farklı alanlarda çalışıyor”

Ekibin, Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle, Kovid-19 ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf ve tedbirlere uygun şekilde kazıları sürdürdüğünü dile getiren Önal, şöyle konuştu:

“Şu an pandemi dönemi olmasına karşın tedbirlere uyarak küçük gruplar halinde farklı alanlarda çalışmaktayız. Amacımız bu kısıtlamanın olduğu süreci de iyi değerlendirerek kazı çalışmalarını yapıp Harran’ın görkemini, bilinmeyenlerini, zenginliğini bir an önce meydana çıkarmak. Şu an kalenin köprü kalıntısını kazıyoruz, diğer bir grup da sarayın giriş kısmının kazısına devam ediyor.”

Arkeolog İbrahim Yılmaz da tedbirler kapsamında 4 ayrı grup olarak çalıştıklarını, maske, mesafe ve hijyene dikkat ettiklerini söyledi.

Amaçlarının tarihi alanı bir an önce turizme kazandırmak olduğunu belirten Yılmaz, desteklerinden dolayı ilgili kurumlara ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

HABERLER  Şanlıurfa’da 'asrın felaketi'nde kullanılan araç ve malzemeler sergilendi!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.