enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5994
EURO
34,8008
ALTIN
2.504,12
BIST
9.483,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şehit Necmettin Yılmaz’ın öğrencileri, karne gününde öğretmenlerini andı

Şehit Necmettin Yılmaz’ın öğrencileri, karne gününde öğretmenlerini andı
02.07.2021 14:19
0
A+
A-
Tunceli’de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde isminin verildiği okulda düzenlenen karne töreninde büyük üzüntü yaşandı.

Görev yaptığı Siverek’ten 16 Haziran 2017’de memleketi Gümüşhane’ye giderken Tunceli’de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılan ve 12 Temmuz 2017’de Pülümür Çayı’nda cesedi bulunan Yılmaz’ın isminin verildiği okuldaki öğrencileri, karne gününde şehit öğretmenlerini unutmadı.

Okulda düzenlenen karne töreninde öğrenciler, sınıf tahtasına “Seni çok özledik Necmettin öğretmenimiz.” yazarak, masadaki fotoğrafının yanına karanfil bıraktı.

Törende Necmettin Yılmaz’ın öz geçmişinin okunması sırasında öğretmen ve öğrenciler, duygusal anlar yaşadı.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Zülfü Kan, öğrencilerin kendilerine şehit öğretmenin emaneti olduğunu söyledi.

Tüm okulda buruk bir karne sevinci olduğunu dile getiren Kan, “Öğrencilerimizin şehit öğretmenlerini unutmadığını görmek bize gurur verdi. Allah rahmet eylesin. Onun bize emaneti olan çocukları bugün karne alıyor ancak sevinemediklerini gördük. Çocuklar buruk bir karne sevinci yaşadı. Çocuklarla sohbet ettiğimizde onu hala çok sevdiklerini söylediler. Onu çok özlediklerini yazılı olarak da gördük. Bu çocuklar bu memleketin bu tür olayları yaşamaması için okuyup iyi yere gelecek.” diye konuştu.

– “Şimdi aramızda olmamasına çok üzülüyoruz”

Öğrencilerden Halime Çeçan, öğretmenleri Necmettin Yılmaz’ın yokluğuna alışamadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Onun gibi güzel bir öğretmenimiz olduğu için çok mutluyduk. Şimdi aramızda olmamasına çok üzülüyoruz. Her ne kadar yanımızda olmasa da fotoğrafları bizimle olacak ve her daim kalbimizde yaşayacak. Allah mekanını cennet etsin. Onu çok seviyoruz ve hiçbir zaman unutmayacağız. Onun öğrencileri olduğumuz için çok mutlu ve gururluyuz. Eminim şimdi burada olup mezun olduğumuzu görseydi çok mutlu olurdu. Ben onu hala da çok seviyorum.”

HABERLER  Şanlıurfalılar Balıklıgöl'de güneşli havanın keyfini çıkardı

İkinci sınıfta karnesini şehit Necmettin Yılmaz’dan alan öğrencilerinden Birgül Subay ise “O şimdi aramızda değil ve biz onu çok özledik. Şu an 6. sınıftayım ve yine karne alıyorum. Necmettin öğretmenimiz şimdi burada olsaydı bizimle gurur duyardı.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.