enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da Deprem konutlarında çalışmalar devam ediyor

Şanlıurfa’da Deprem konutlarında çalışmalar devam ediyor
22.11.2023 19:53
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından yapımına başlanan deprem konutları için koordinasyon toplantısı düzenlendi. Vali Hasan Şıldak başkanlığındaki toplantıya, ilgili kurumlardan temsilciler katıldı.

Toplantıda, Eyyübiye, Karaköprü ve Birecik ilçelerinde yapımı devam eden toplam 4 bin 469 konutun içme suyu, doğal gaz, elektrik ve yol başta olmak üzere altyapı çalışmaları ele alındı.

Vali Şıldak, toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın depremzedelere verdiği sözü hatırlatarak, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek boynumuzun borcudur. Depremde yıkılan evlerin dışında ağır hasarlı olduğu için yıkımını gerçekleştirdiğimiz binalar da var. Bunları da yüzde 85 oranında tamamladık. Bu evlerde yaşayan vatandaşlarımızı kalıcı konutlarına kavuşturmak için seferberlik halinde çalışmamız gerekiyor. TOKİ konutlarının elektrik, içme suyu, doğal gaz ve yol gibi altyapısı noktasında, ilgili kurumlarımızdan iş birliği içerisinde çalışmalarını bekliyorum. Yeni yıldan itibaren 900 konut bitmiş olacak. Depremzede vatandaşlarımıza etap etap evlerini teslim etmek en büyük arzumuzdur” dedi.

Toplantının ikinci oturumunda ise kırsal deprem konutlarının durumu ele alındı. Bin civarında da köy konutu yapılacağını aktaran Vali Şıldak, “Devletimizin ve milletimizin birlikte başaracağı, bir onur mücadelesidir. Dokuz ayda belli bir seviyeye geldik. Bu, ancak güçlü bir devletin eseri olabilir” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, altyapı çalışmalarının hızlandırılması ve deprem konutlarının belirlenen tarihlerde tamamlanması için ilgili kurumlara gerekli talimatlar verildi.

Toplantıya, Vali Yardımcıları Ahmet Fatih Sungur ve Erinç Demir, Şuski Genel Müdürü Sait Güllüoğlu, DSİ 15. Bölge Müdürü Ali Naci Kösali, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Aras, AFAD Müdürü Şelal Ufuk Ergeldi, TOKİ yetkilileri, yüklenici firma temsilcileri ve uzman teknik personeller katıldı.

HABERLER  Şanlıurfa’da sabah saatlerinde sis etkili oldu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.