enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Birecik’te 9 hastane çalışanının darbedilmesi protesto edildi

Birecik’te 9 hastane çalışanının darbedilmesi protesto edildi
06.08.2021 14:29
0
A+
A-
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde dün maske takmama yüzünden çıkan kavgada 9 hastane çalışanının darbedilmesi protesto edildi.

Sağlık-Sen, Türk Sağlık-Sen ve Öz Sağlık-İş Sendikası öncülüğünde Birecik Devlet Hastanesi önünde toplanan hastane çalışanları, dün çıkan kavgada 9 mesai arkadaşlarının darbedilmesini oturarak protesto etti.

Dövizler taşıyan hastane çalışanları, sağlık görevlilerine yönelik şiddete karşı sloganlar atarak olayı kınadı.

Öz Sağlık-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Bekir Başak, yaptığı konuşmada, olayın takipçisi olacaklarını belirterek, faillerin en ağır cezayı alması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarının özellikle salgın sürecinde zor şartlar altında görevlerini sürdürdüğünü ifade eden Başak, şunları kaydetti:

“Pandemi ortamında canını ortaya koyarak görev yapan sağlık personeline yöneltilen saldırıların hiç hız kesmeden devam ettiğini görmek, artık sabrımızı zorlamaktadır. Saldırganlara verilen cezaların caydırıcı olmaması, saldırganların bir kapıdan girip öbür kapıdan ellerini kollarını sallayarak çıkmalarından cesaret bulmaları, bu olayların artarak devam etmesinin başlıca sebebidir. Şifa dağıtan ellere, hastalarının güvenliği için görev yapan personele yönelik bu saldırgan tavırlar karşısında sendika olarak hukuk zemininde mücadeleye devam edeceğiz.”

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Reşit Doğan da olayı kınadığını, her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ve adli süreci yakından takip edeceklerini belirtti.

Konuşmanın ardından hastane çalışanları, alkışlarla protestoyu sonlandırdı.

Birecik Devlet Hastanesinde dün güvenlik görevlileri ile hasta yakınları arasında maske takmama nedeniyle çıkan kavgada 7 özel güvenlik görevlisi ve bir temizlik çalışanıyla bir röntgen teknisyeni yaralanmış, 5 kişi gözaltına alınmıştı.

HABERLER  CHP'li Aydınlık: Şanlıurfa merkezde sorun yok
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.