enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Polat, DEDAŞ’a tepki gösterdi

Polat, DEDAŞ’a tepki gösterdi
14.08.2021 16:09
0
A+
A-
Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, kentte son zamanlarda yaşanan elektrik kesintilerinin son bulması gerektiğini belirtti. Polat, “DEDAŞ sözleşmesi feshi edilmeli ve tekrar devletleştirilmelidir“ dedi.

Demokrat Parti (DP) Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, kentte son günlerde artan elektrik kesintilerinin son bulması ve acilen çözüm bulunması gerektiğine vurgu yaptı.

Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “Son günlerde bilhassa Siverek, Hilvan, Ceylanpınar ‘da Çiftçilerimiz DEDAŞ’tan çektiği çile ve sıkıntıları yetkililere duyurmak ve çözüm yollarını bulmak için mecburen yolları trafiğe kapatmışlardı ve eylem yapmışlardı.  Bugün de Akçakale ilçemizde Çiftçilerimiz DEDAŞ’tan kaynaklanan elektrik sorunun çözümü için mecburen eylem yapmışlar. Çiftçilerimizin eylemini jandarma müdahale ederken çıkan arbedede iki kişi yaralanmış ve 7 kişi tutuklanmıştır.

DEDAŞ bu tutumu ile devletle vatandaşı karşı karşıya getiriyor ve araya soğukluk sokuyor. Vatandaş kredi almış ve ya başka yerden borçlanmış kendi imkanları ile sondaj kuyusu açmış ve tesisatı döşemiş elektrik ile yer altında su çıkarıp ürününü suluyor DEDAŞ rahat yüzü göstermiyor adeta kabusu olmuş.  Hem Dünyanın en pahalı elektriğini satıyor ve hem de her gün kesiyor sulama yapamaz hale getirip ürün kaybına sebebiyet veriyor.

Dün Hilvan ilçemize bağlı Gölcük mahallesine gittim herkes figan ediyor.  Ustahasan köyüne gittim oturuyoruz saat 22 civarı elektrikler kesildi zifiri karanlıkta kaldık moral sıfır oldu.  ‘Bu her gün ki halimiz bugün gene geç gitti tam sofra üzerinde iken oluyor ” dediler.

Bugün üç partilimizin faturaları geçen aya göre iki katan fazla gelmiş.  Birine geçen ay 190 TL fatura gelmiş bu ay ki fatura 470 TL fatura gelmiş.  Diğerine geçen ay 150 TL fatura gelmiş bu ay ki fatura 350 TL gelmiş.  Diğer ötekine geçen ay gelen faturası 350 TL.

HABERLER  Gelecek Partisi Birecik Kongresi Urfa’da Büyük Ses Getirdi!

Bu ay gelen faturası 630 TL.  Bu 630 TL fatura gelen arkadaş emekli aldığı maaş yaklaşık 2000 TL ‘ nin altında bu vatandaş nasıl geçinsin bir tek elektrik faturasına 630 TL verirse bu vatandaş DEDAŞ ‘ ın yüzünden Devlete küsmez mi? Dedaş 2013 yılında ihaleye girdi ve yüzde 70 kayıp ve kaçak oranına göre ihaleyi aldı.

DEDAŞ sözleşmeye göre 2 – 3 yıl içinde alt ve üst yapıyı yenileyecekti ve nüfus yeterliliğine göre her tarafa elektrik götürecekti ve 24 saat kesintisiz elektrik verecek ve her yer ışıl ışıl, pırıl pırıl yanacaktı.

DEDAŞ 8 senedir sözleşmeye göre verdiği taahhütü yerine getirmedi bu nedenle DEDAŞ’ın sözleşmesi feshi edilmeli ve tekrar devletleştiririlmeli ve vatandaşında mağduriyeti giderilmelidir. DEDAŞ ‘ın bu keyfi ve umursamaz tavrı başta ülkeyi yönetenlere, ülkeyi idare eden mülki amirlere ve tüm siyasilere güveni sıfırlatır ve itibarsız hale getirir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.