enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5557
EURO
34,8672
ALTIN
2.429,18
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Çok Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C

Memur-Sen İl Temsilcileri toplantısından eylem kararı çıktı

Memur-Sen İl Temsilcileri toplantısından eylem kararı çıktı
15.08.2021 13:49
0
A+
A-
Memur-Sen 34. İl Temsilcileri Toplantısı, 6. Dönem Toplu Sözleşme gündemiyle Ankara’da gerçekleştirildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, bağlı sendikaların genel başkanları ile il temsilcilerinin katıldığı toplantıda kamu işvereninin sunduğu zam teklifinin müzakereye uygun olmadığı belirtilerek yeni bir teklifin yapılması gerektiği beyan edildi.

 6. Dönem Toplu Sözleşme’de ilk zam teklifinin sunmasının ardından Memur-Sen’de yürütülen istişareler kapsamında il temsilcileri Ankara’da toplandı. Daha önce zam teklifinin beklentileri karşılamadığını ve yeni bir teklif beklediğini açıklayan Memur-Sen, yürüttüğü istişareler kapsamında 34. İl Temsilcileri toplantısını gerçekleştirdi.

Hükümetin ilk zam teklifinin müzakereye uygun olmadığını ve yeni bir teklifle gelinmesi gerektiği iradesinin vurgulandığı toplantıda Memur-Sen’in süreçte izleyeceği yol haritası tartışıldı.

Toplantıya katılan Memur Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, İl Temsilcileri Toplantısının ardından üç önemli başlıkta alınan kararları şöyle açıkladı:

“Memur-Sen İl Temsilcileri toplantısında, Kamu İşvereni tarafından 12 Ağustos’ta tarafımıza sunulan teklifi; Konfederasyonumuz, sendikalarımız ve teşkilatımızın konuya bakışını değerlendirmiş olup aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1- 12 Ağustos’ta Kamu İşvereni tarafından sunulan teklifi kabul etmiyor, “en kısa sürede” ve “müzakeresi yetişebilecek” nitelikte, “Yeni, Makul, Adil ve Müzakere Etmeyi Gerektirecek” teklif bekliyoruz.

2- Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın görüşme ve müzakerelerde de ifade ettiği şekilde; bürokrasinin, siyasetin ve kurumların kamu görevlilerinin emeğine değer verme noktasında özel bir gayret göstermesi gerektiğini bir kez daha tekrar ediyoruz.

3- Bu tespit ve kararların yanında, Kamu İşvereninin tekliflerimize olumlu bakış üretmesine ve imzaya davet içeren teklifler getirmesine katkı sunmak , sürece olumlu katkı sağlamak ve kamuoyunun konuya dair farkındalığını artırmak, makul olan tekliflerimizin kabulü için demokratik hakkımızı kullanmak amacıyla 19.08.2021 Perşembe günü saat: 18.00’de Ankara’da Eylem yapılması, süreç içerisinde atılacak olumlu adımlara göre de yeniden değerlendirme yapma kararı alınmıştır.”

HABERLER  Urfalı Bakan Nebati Kısa Sürede Farkını GÖsterdi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.