enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da UCLG-MEWA Olağanüstü Genel Kurulu başladı

Şanlıurfa’da UCLG-MEWA Olağanüstü Genel Kurulu başladı
22.11.2023 19:58
0
A+
A-

Şanlıurfa, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Olağanüstü Genel Kurulu’na ev sahipliği yapıyor.

Kentteki bir otelde “Olağanüstü Genel Kurulu ve Kentsel Çözümlere Öncü Olmak” temasıyla düzenlenen toplantıya, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Dönem Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başkanlık yapıyor. Toplantıya Türkiye’nin birçok kentinden belediye başkanı ve yardımcısının yanı sıra 20’den fazla ülkeden yerel yönetim temsilcileri ve uzmanları katılıyor.

Etkinlikte Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de birer konuşma yaptı.

TDBB Dönem Başkanı da olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, birliğin, yerel yönetimler arasında iş birliğini, kardeşliği, birlik ve beraberliği geliştirmek, ekonomik ve kültürel alanlarda ortak projeler yürütmek için 10 yıl önce kurulduğunu anımsattı.

Altay, toplantının, kentsel çözümlere öncülük etmek için yerel yönetimlerin bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarının önemli bir fırsatı olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise Şanlıurfa’nın, tarihi ve kültürel zenginliğiyle bölgenin önemli bir merkezi olduğunu belirterek, toplantının kentin tanıtımına da katkı sağlayacağını ifade etti.

Yarın son bulacak Genel Kurul, şehirlerin turizm potansiyelini artırmayı ve tanıtımını yapmayı amaçlıyor.

Toplantıda, UCLG-MEWA’nın yeni dönem yönetim kurulu ve çalışma programı da belirlenecek.

HABERLER  Şanlıurfa Valiliği sıcak hava dalgasına karşı uyardı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.