enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4242
EURO
34,4456
ALTIN
2.489,00
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
28°C
Şanlıurfa
28°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C

Şanlıurfa Valisi Erin: “En önemli aracımız aşıdır”

Şanlıurfa Valisi Erin: “En önemli aracımız aşıdır”
16.08.2021 20:30
0
A+
A-
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kentte pandemiyle mücadelede gelinen son nokta ile ilgili bilgiler paylaştı. Vali Erin, Şanlıurfa’nın pandemide en kritik noktada olduğu dile getirerek, vatandaşların aşı olmaları için çağrısını yineledi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da pandemiyle mücadele devam ediyor. Kentte aşı uygulaması noktasında geride kalması nedeniyle vaka sayılarında artış yaşanıyor. Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde kentteki pandemi sürecinde yaşananlar, istatistik rakamlar ve mücadelede yapılacaklarla ilgili değerlendirmeler yapıldı.  Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kentte vaka sayılarının arttığını, vatandaşların aşı olma noktasında asgari düzeyde olduğu için salgında durumun kötü olduğuna vurgu yaptı. Vali Erin, vatandaşlara aşı çağrısını yineleyerek, yoğun olan alanlarda taziye, düğün gibi etkinliklerde dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.

“DÜĞÜNLER, TAZİYELER KURALLARA UYULMADAN YAPILMAYA DEVAM EDİLİYOR”

Pandemide en önemli nokta aşılama olduğunu dile getiren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Pandemiyle mücadele devam ediyor. 1 Temmuz’dan sonra kısıtlamaların ortadan kaldırılmasıyla birlikte vaka sayılarında artış yaşandı. Pandemiyle mücadelede en önemli aracımız aşıdır. Toplumsal bağışıklığın belli bir düzeye getirilmesi ve bunun için aşılamada riayet edilmesi lazım. 18 yaş üstü aşılamada ısrarla son sıradaki yerimizi koruyoruz. Pandeminin devam etmesiyle birlikte vaka sayılarında ciddi oranda artış var. Pik dönemlerde yaşadığımız vaka sayılarını bugünlerde de yaşıyoruz.  Kısıtlamaların büyük çoğunluğu kalktı ama maske, mesafe ve hijyen kuralları devam ediyor. Aş noktasında ciddi şekilde benimsenmesi lazım. Aşı olunmadığı sürede daha önce yaşanan hadiseler tekrardan yaşanır. Yoğun bakımlarda da alarm vermiş durumlardayız. Bu süreçte 1 milyon 114 bin denetim yapıldı. 585 bin 234 kamu görevlisi pandemiyle mücadelede kendisine verilen görevi yerine getirdi. Pandemi ekiplerimiz sahada mücadelelerine devam ediyor. Bugüne kadar işlem yaptığımız toplam 63 bin 747 vatandaşımız var.  Denetlenen iş yeri ise 5 binin üzerinde. 93 milyon civarında da idari işlem yapıldı. 2020 yılının temmuz ayında pik yapıldığı dönemdir. O dönem de bin 100 civarında vaka sayısı gerçekleşiyordu. Daha sonra vaka sayılarında hızlı bir düşüş yaşamıştık. Kasım ayında ikinci pik seviyesini yaşadık.  Şanlıurfa’da maske kullanım oranında büyük azalış var. Urfa’da taziyeleri yapılmaya devam ediyor. Kentte düğünler kuralara uyulmadan yapılmaya devam ediyor. Binlerce kişinin kapalı ortamlarda saatlerce bir araya gelerek, oyun oynadığı yemek yediği ve hiçbir kuralla riayet edilmediği bir durum var maalesef. Urfa’da pandemide en kritik durumdayız. Yüzde 4’lere düşen vaka test oranımız vardı. Pandemide haziran ayı itibariyle artmaya başladı. Aralık ayında bile gerçekleşmeyen ölüm oranı bugün gerçekleşiyor. Yapılan aşı sayılarında toplam 875988 bin aşı yapılmış. 1. Doz aşı oranı 561844, 2. Doz uygulanan kişi sayısı 286004. Hedeflenen aşı oranı şimdi yüzde 46,50 oranında. Biz bu oranı yükseltmeliyiz. Hedeflediğimiz nüfus 1 milyon 318 bin 700 kişidir. Biz Urfalılar olarak diğer illerdeki vatandaşların gösterdiği duyarlılığı gösteremiyoruz. Bu süreçte cenazelere gitmeyin. Bu dönemde lütfen pandemi kurallarına dikkat edelim” ifadelerini kullandı.

HABERLER  TOKİ’nin Urfa'daki arsaları satışa çıkıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekilli Aziz Aydınlık ise, kentte artan vaka oranına dikkat çekerek, gerekirse bürokratların sokağa çıkıp vatandaşları aşı olma noktasında ikna etmeleri gerektiğini kaydetti.

Toplantıya katılan diğer STK ve siyasi parti temsilcileri, aşılama sürecinde  atılması gereken adımlar noktasında düşüncelerini aktardı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Başkanlığında düzenlenen pandemi değerlendirme toplantısına Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, MHP Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Şefik Bakay ve Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.