enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5673
EURO
34,8813
ALTIN
2.434,81
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Urfalı Bakan Nebati Kısa Sürede Farkını GÖsterdi

Urfalı Bakan Nebati Kısa Sürede Farkını GÖsterdi

Urfalı Bakan Nebati Kısa Sürede Farkını GÖsterdi
21.12.2021 14:12
0
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, göreve geldikten kısa süre sonra ekibiyle yaptığı çalışmalarla piyasaların toparlanmasında büyük pay sahibi oldu.


Türkiye’nin haftalardır ekonomi cephesinde sürdürdüğü mücadele dün farkı bir boyut kazandı. Panik ve dedikoduyla piyasada suni hareketler gerçekleşti. Dolar 18, euro ise 20 lirayı geçerek tarihi zirvelerini gördü. Kabine toplantısında bundan sonrası için “TL’de bekleyenlerin, döviz karşısındaki kayıplarının karşılanması” kararı alınması üzerine de döviz ciddi şekilde geriledi. Dolar 12,80, euro ise 15’li rakamlara kadar geriledi, piyasalar toparlandı.

Şüphesiz bunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomideki tedbirlerin payı büyük oldu. Hükümetin yeni ekonomik tedbirleri devreye almasında da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ekibiyle gerçekleştirdiği çalışmaların dokunuşu var.

Urfalı olan Nureddin Nebati, Lütfi Elvan’dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine aralık başında geldi. Daha önce bakanlıkta bakan yardımcılığı görevini de üstlenen Nebati, ekonominin dümenine geçmesinden sonra deneyimini kısa sürede gösterdi. Nebati, ekibiyle hazırladığı çalışmalar doğrultusunda piyasaların toparlanmasında etkili oldu.

Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün akşam kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada Nebati ile geç saatlere kadar çalıştıklarını anlattı. Erdoğan, “Ülkemizde bir kesimin hala döviz kurundan kazanç elde etme peşinde koştuğunu üzüntüyle takip ediyoruz. Onun için de başta tabii Hazine ve Maliye Bakanımız buraları gayet iyi takip ederek, dün akşam da toplantısını bu işin geç saatlere kadar yaptık, buradan taviz vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de Nebati’yi övmüştü. Nebati’nin ilk kez katıldığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sayın Nebati bugüne kadar iş dünyasından sivil toplum faaliyetlerine, milletvekilliğinden genel başkan yardımcılığına, bakan yardımcılığına kadar farklı alanlarda farklı görevleri başarıyla yapmış bir kardeşimizdir. Kendisinin üstlendiği görevi, maliye politikalarımızı yeni ekonomi programımız doğrultusunda güçlü şekilde yürüteceğine inanıyorum”.

HABERLER  Şanlıurfa'da ekiplerden şehit polis Cemal Bozkurt’un kızına doğum günü sürprizi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.