enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
ALTIN
2.308,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Kaymakamın paylaşımı Harran’ın tarihi zenginliğini gözler önüne serdi

Kaymakamın paylaşımı Harran’ın tarihi zenginliğini gözler önüne serdi
17.08.2021 09:19
0
A+
A-
Harran Kaymakamı Cihat Koç’un sosyal medya paylaşımı Harran’ın topraklarından tarih fışkırmaya devam ettiğini gösterdi. Kaymakam Koç, 2,5 ay önce dinlenmek için oturdukları alanda arkeolojik kazı başladığı sosyal medya paylaşımıyla duyurdu.

Şanlıurfa’nın binlerce yıllık geçmişi ve tarihiyle her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Harran ilçesinin topraklarından tarih fışkırmaya devam ediyor. Dünyanın en eski üniversitesine ev sahipliği yapan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Harran’da arkeolojik kazıların sürdüğü alanların büyüklüğü her geçen gün artıyor. Harran Kaymakamı Cihat Koç’un sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım Harran’ın tarihi zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

“TOPRAK DİYEREK GEÇME, TANI!”

Paylaşımında birkaç ay önce kazı bölgesinin kenarında dinlemek için oturdukları alanda arkeolojik kazı başladığını duyuran Kaymakam Koç, paylaşımda kullandığı İstiklal Marşı’nda geçen “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı!’” ifadesiyle Harran’ın tarihi zenginliğine vurgu yaptı.

“BU MİRASİ KORUMAK SORUMLULUGUMUZDUR”

Kazının başladığı alanın 2,5 ay önceki hali ile şimdiki halini gösteren 2 ayrı fotoğrafa paylaşımda yer veren Koç, “Değerli Harran’lı dostlarım, nasıl bir tarihi hazineye sahip olduğumuzu, üzerinden yürüyüp geçtiğimiz toprak örtüsünü kaldırdığımızda koca bir şehrin ortaya çıktığını görün istedim. Bu mirası korumak tarihe karşı ortak sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

HABERLER  TMMOB Urfa İl Koordinasyonu 21 ilde düzenlenen operasyonlara tepki gösterdi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.