enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5347
EURO
34,8622
ALTIN
2.422,43
BIST
9.703,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Parçalı Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Urfa’ya 6 Adet Yatılı Mülteci Okulu Yapılıyor

Urfa’ya 6 Adet Yatılı Mülteci Okulu Yapılıyor
18.08.2021 20:50
0
A+
A-
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan yatılı mülteci okullarından 6 tanesi Urfa’ya yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı AB destekli bir projeye imza attı. Projede Türkiye’de bulunan mültecilere okul yapılacak.

MEB tarafından oluşturulan projenin ihalesi yapıldı. Buna göre; İzmir’de 4, Bursa’da 4, Diyarbakır, Kilis ve Urfa’da 6, Mardin’de 4 mülteci okulu inşa edilecek.

Okul yapımının başladığı ilk il olan İzmir’de projeye tepki gösteren bir çok vatandaş. Valilik önünde toplanarak eylem yaptı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, mülteci okulu istemeyen öfekeli vatandaşlara şu açıklamada bulundu;

Köşger, “Kriz zamanlarında herkes için eğitim kapsamında eğitim altyapısının güçlendirilmesi projeleri Avrupa Birliği finansal desteği ile Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından AB kaynakları kullanılarak 19 ilimizde toplam 410 okul inşa edilmektedir. Okulların tamamı devlet okuludur.

İzmir ilimizde toplam 500 milyon TL yatırım ile 20 okul inşa edilmekte olup 4 adet okul tamamlanmış ve İzmirli öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. İnşası devam eden okullarımız İzmir’imizin çocukları için bölgenin ihtiyacına göre belirlenmiş ilkokul, ortaokul ve Anadolu lisesi olarak yapılmaktadır.

Okulların inşası tamamlandığında bölgede yaşayan tüm öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır.”

HABERLER  Suriye’deki güvenli bölgelerde yükseköğretim geliştirilecek
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.