enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
ALTIN
2.292,61
BIST
9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Vali Erin Şanlıurfa’daki tehlikeye dikkat çekti

Vali Erin Şanlıurfa’daki tehlikeye dikkat çekti
19.08.2021 21:08
0
A+
A-
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin kentte hızla artışa geçen vakalar ile krizde 3’üncü boyuta geldiklerini belirtip yaşanacak tehlikeye dikkat çekerek “Bu şekilde devam ederse hastanelerimiz iflas eder” dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ve Aziz Aydınlık, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli üç televizyonun ortak verdiği yayında Şanlıurfalıları koronavirüs pandemisindeki tehlikeli duruma karşı uyararak, aşı olmaya çağırdılar.

Dün akşam yayınlanan ve üç saatten fazla süren programda, koronavirüs salgınının başladığı 2020 Mart ayından itibaren ülke çapında ve il genelinde alınan tedbir, denetim ve bilinçlendirme faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren Vali Abdullah Erin, kısıtlama süreçlerinde günlük ortalama 2500 personelin denetim ve izolasyon takibinde görev aldığı, sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden sarf ettiği büyük emeği hatırlattı.

Salgında vaka sayılarının en yüksek seyrettiği dönemlere dikkat çeken Vali Erin, 17 Ağustos 2021 günü Şanlıurfa’da hastanelere başvuran 3 bin kişiye test yapıldığını ve bu testlerin yüzde 35’inin pozitif vaka olarak tespit edildiğini ifade ederek, tedbirlere uyulmadığı ve aşılanma oranı yükseltilmediği takdirde Şanlıurfa’yı büyük bir tehlikenin beklediğini söyledi.

Pandemi sürecinin başından bugüne kadar olan vaka değişimi tablosunu gösteren Vali Erin, Şanlıurfa’da en yüksek ilk vaka sayısının Temmuz-Ağustos 2020 tarihlerinde günlük 1100 vaka sayısına ulaşarak gerçekleştiğini, ikinci en yüksek vaka sayısının Eylül-Ekim 2020 döneminde yaşandığını söyledi.


VALİ ERİN: KRİZDE 3’ÜNCÜ BOYUTA GELDİK

Haziran 2021 sonuna kadar günlük vaka sayılarının 30’a kadar düştüğünü ancak 1 Temmuz 2021’de kontrollü normalleşme döneminin başlamasıyla vaka sayılarının tekrar yükselişe geçtiğini kaydeden Vali Erin, “17 Ağustos 2021 itibariyle, pandemi süresince yaşadığımız en kritik eşiği aştık. Dün, 6 binin üzerinde test yaptık ve yüzde 35’in üzerinde pozitif vaka tespit edildi. Oysa Haziran ayına kadar test pozitif oranımız yüzde 3’e, 4’e kadar düşmüştü. Buna ne can dayanır, ne hastane dayanır, ne yoğun bakım dayanır, ne valilik ne de hiçbir kurum dayanamaz. Bu şekilde devam ederse hastanelerimiz iflas eder. Hasta insanlarımızı yatıracak, tedavi edecek imkânlarımız zorlanıyor. Pandemi planlamamızı yapmıştık. İlk iki yükselişte hiçbir zaman kriz boyutu dediğimiz üçüncü boyuta gelmedik. Ama bugün bunun hazırlığını yapıyoruz. Yedekte tuttuğumuz yoğun bakım yataklarının hepsini devreye almaya başladık. Yeni yoğun bakımları nerede oluşturabiliriz diye çalışma gerçekleştiriyoruz.” dedi.

HABERLER  Köy okulundan gelen çocuklar sinemayla tanıştı

Şanlıurfa’nın pandemi sürecindeki karnesinin gelinen durum itibariyle çok kötü olduğuna işaret eden Vali Erin, tedbirlere uyum ve aşı konusunda tüm halkın duyarlı olmasını konusunda uyardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.