enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4258
EURO
34,4357
ALTIN
2.490,44
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Açık
29°C

Halfeti’ye ilk kadın kaymakam  

Halfeti’ye ilk kadın kaymakam  
20.08.2021 11:17
0
A+
A-
Şanlıurfa’da 8 ilçenin kaymakamı değişirken; Halfeti’ye ilk defa kadın bir kaymakam görevlendirildi. Denizli Çal Kaymakamı Selin Sarı, doğal güzelliğiyle büyüleyen Halfeti’ye atandı.   

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararnamesi ile 624 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Bu kararname ile Şanlıurfa’da 8 ilçenin kaymakamı değişti. Türkiye’nin ‘Sakin Şehri’ olarak bilinen Halfeti’de, 2019 yılından bu yana Halfeti Kaymakamı olarak görev yapan Selami Korkutata’nın  tayini Adıyaman Kahta’ya çıktı. Korkutata’nın yerine Denizli Çal Kaymakamı Selin Sarı atandı.

BOZKIRIN ORTASINDA ÇİÇEK AÇACAK

Şanlıurfa’nın gözde ilçelerinden biri olan Fırat Nehri, kanyonları, tarihi evleri, karagülü, kültürü ve lezzetli tatlarıyla bilinen ayrıca Sakin Şehir olarak adlandırılan Halfeti’ye, ilk defa kadın kaymakam atanmış oldu.

HALFETİ KAYMAKAMI SELİN SARI KİMDİR?

1989 Rize doğumlu Selin Sarı, İlköğrenimini Çayeli 9 Mart İlköğretim Okulunda, Lise öğrenimini Rize Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 17 Aralık 2016 yılında İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu Kaymakamlık Sınavını kazanarak 20 Temmuz 2017’de 105. Dönem Rize Kaymakam Adayı olarak görevine başladı. İl stajını Rize Valiliğinde, kaymakam refikliği stajını Ankara/Gölbaşı ve Yalova/Çınarcık Kaymakamlıklarında tamamladı. Samsun Yakakent ilçesinde kaymakam vekili olarak görevini yürüttü. Sarı ayrıca İngiltere Leicester Üniversitesi’nde 8 ay boyunca yabancı dil eğitimi aldı.

KADIN VALİ YARDIMCISI

Bu arada Halfeti Kaymakamlığının yanı sıra Şanlıurfa Vali Yardımcılığına da bir kadın atanması dikkat çekti.  Sivas Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, kararnameyle Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

YELİZ YILDIZHAN KİMDİR?

1983 yılında Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde doğdu. İlkokulu Şiran’da, ortaokul ve liseyi Ankara’da bitirdi. 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 2008 yılında Maliye Bakanlığı’nda Muhasebe Denetmen Yardımcılığı görevinde bulundu. 2009 yılında TRT’de Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptı. 29.12.2009’da Çankırı Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği görevine intisap etti. İl, teftiş ve refakat stajlarının ardından ABD’nin Virginia eyaletinde yurtdışı stajını tamamladı. Çankırı’nın Atkaracalar ve Orta İlçelerinde Kaymakam vekili olarak görev yapan Kaymakam Yeliz Yıldızhan 97. Dönem Kaymakamlık Kursunu tamamlayarak Tonya Kaymakamı olarak görevini yürüttü.

HABERLER  Şanlıurfa'da Özak Tekstil işçilerinin sendika isyanı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.