enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Yüz yüze eğitimde detaylar belli oldu

Yüz yüze eğitimde detaylar belli oldu
20.08.2021 07:06
0
A+
A-
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eylül ayında başlatılması planlanan yüz yüze eğitim hakkında detaylara yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze eğitim faaliyetlerinin 6 Eylül itibarıyla başlatılacağını ve öğrencilerle irtibatlı herkesten düzenli olarak PCR testi isteneceğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de okulların 6 Eylül’de tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açılacağını duyurdu.  Karara ilişkin ayrıntılar Milli Eğitim Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaşılarak, şu ifadelere yer verildi:

Eylül 2021 itibarıyla tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlıyor. 1-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimleri yapılacak. Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA TV ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek.

“TÜM ÖĞRETMENLERİMİZE SEMİNER VERİLECEK”

Okul öncesi ve birinci sınıf öğretmenlerimiz için 31 Ağustos 2021’de çevrim içi Kovid-19 salgını ve okulların yeniden açılması sürecine dair seminerler verilecek. Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) 8 ve 12. sınıflar için düzenlenecek. 1-3 Eylül tarihleri arasında tüm öğretmenlerimize Kovid-19 salgını ve okulların yeniden açılması sürecine dair seminerler verilecek.

“SÜREÇ ANLIK OLARAK TAKİP EDİLECEK”

Okula maske takılarak gelinecek. Bakanlığımız bünyesinde kurulan yeni elektronik takip sistemi ile il, ilçe ve okul düzeyinde eğitimin aksamaması için tüm süreçler anlık olarak takip edilecek. Kantin, yemekhane ve pansiyonlar açık olacak. Eğitim çalışanları için aşı zorunluluğu aranmayacak ancak aşı olmayanlarda haftada iki kez PCR testi istenecek. Öğretmenlerimizin en az bir doz aşılama oranı %80,34’tür bu oran Türkiye’deki genel nüfusun aşılanma oranından yaklaşık %8 fazla. iki doz aşılanma oranı yüzde 69,73. Türkiye’deki genel nüfusun aşılanma oranından yaklaşık yüzde 15 fazla.

HABERLER  Urfa'da okulların zamansız tadilatı uzayacak!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.