enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Yılmaz: “Bu tür görüntüler toplumu etkiliyor”

Yılmaz: “Bu tür görüntüler toplumu etkiliyor”
31.08.2021 20:06
0
A+
A-

Akçakale SAR-DER Dernek Başkanı Selahattin Yılmaz, ilçede yaşanan olumsuz eylemlerin bir an önce barışla neticelenmesi için vatandaşları sağduyuya davet etti.

Saramda Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAR-DER) Başkanı Selahattin Yılmaz, ilçede yakışmayan bu tür görüntülerin toplum tarafından kabul edilemez bir durum olduğunu ilçede yaşayan memur polis askerin ve öğretmenin bu tür görüntülerden olumsuz etkileneceğini vurgu yaparak, yaşanacak hadiselerin barışla sonuçlanması için arabulucu olmak istediğini belirtti.

“AKÇAKALELİ AİLELERİMİZİ SAĞDUYUYA ÇAĞIRIYORUZ”

SAR-DER Başkanı Yılmaz yaptığı açıklamada, “Değerli Akçakaleli kardeşlerim! İlçemizde birkaç gündür yaşanan tatsız olaylar ilçemizde yaşayan herkesi rahatsız etmektedir. Bu tür eylemler kamuoyunu tedirgin ederek insanlar arasında huzursuzluk yaratmaktadır.

ilçemize yaşyan memur, polis, Asker veya öğretmenlerimizin ilçemizi bu şekilde tanımaları bizleri de oldukça rahatsız etmektedir. İki aile arasında yaşanan bu olayın bir an önce barışa ve huzura dönüşmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimizi belirtmek istiyoruz.  Bu konuda Akçakaleli kardeşlerim başta olmak üzere herkesi sağduyulu olmaya, birlik beraberlik ve huzur içinde içerisinde yaşmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

İLÇEDEKİ OLAY NASIL CEREYAN ETMİŞTİ?

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yaşayan Bini İcil ile Hubeti Aşireti alacak verecek meselesi yüzünden karşı karşıya geldi. Alacak verecek meselesi yüzünden iki kişinin arasında başlayan tartışma bütün aşirete yayıldı. Dün aralarında taşlı sopalı kavga yaşanan iki aşiret Akçakale kent merkezinde bugün bir kez daha karşı karşıya geldi. Ellerine demir çubuk ve sopa alan aşiret üyeleri karşı aşiretin yaşadığı bölgeye gitmeye kalkıştı. Aşiret üyeleri dehşete düşüren anların görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Polis ekipleri ilçe merkezinde kavga yaşanmaması için güvenlik önlemlerini hat safhaya çıkardı.

HABERLER  Viranşehir’de yüzme havuzu kışın da hizmette olacak
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.