enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5998
EURO
34,8050
ALTIN
2.488,52
BIST
9.464,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Urfa’da tarihi taşı park duvarına yama yapmışlar!

Urfa’da tarihi taşı park duvarına yama yapmışlar!
04.09.2021 21:16
0
A+
A-

Urfa’da tarihi eser niteliğindeki eski mezar taşının duvar inşaatında kullanıldığı ortaya çıktı. Taşın bir parkın duvarına yama olarak kullanıldığını tespit eden Yusuf Sabri Dişli, kentin tarihi değerlerinin hoyratça kullanıldığı söyledi.

Şanlıurfa’da tarihi eser niteliğinde olan çok eski bir mezar taşının, Şehit Hasan Hüseyin Çalışkan Parkı’nın ihate duvarına yama olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Parkın çevresini saran duvara yama için tarihi taşın kullanılmasına isyan eden Araştırmacı-Yazar Yusuf Sabri Dişli, sosyal medya hesabından isyan etti.

“HOYRATÇA KULLANILIYOR”

Urfa’nın tarihi değerlerin kentte hoyratça kullanıldığını paylaşımında ifade eden Dişli, “Klâsik bir haber başlığıdır “Urfa’da topraktan tarih fışkırıyor”(!) Fışkırınca da tarihi değerler  hoyratça kullanılıyor. Misalde görüldüğü gibi çok eski mezar taşları, parkın ihate duvarına malzeme olarak kullanılıyor” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa'da termometreler 52 dereceyi gösterdi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.