enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5679
EURO
35,0040
ALTIN
2.429,00
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Açık
33°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Urfa’ya nefes olacak proje için start verildi!

Urfa’ya nefes olacak proje için start verildi!
07.09.2021 15:26
0
A+
A-

Şanlıurfa’ya dev bir orman kazandırmak için yola çıkan Devgross Market, Urfa’ya nefes aldıracak proje için düğmeye bastı.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) verilerine göre Türkiye’de en az ormanlık alana sahip olan Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Devgross Market, kentin ormanlık alanını arttırmak için harekete geçti. Orman fakiri kentin yeşile bürünmesi için başlatılan örnek proje, Urfa’nın orman zengini iller arasına girmesini hedefliyor. İl Orman Müdürlüğü ve Valilik koordinesinde gerçekleşen proje, Karaköprü ilçesine bağlı Mustafacık Mahallesi’ndeki bin dönümlük alanda uygulanacak.  

200 LİRALIK ALIŞVERİŞE 1 FİDAN

Projeye fidan desteğini ilk olarak Devgross’ta alışveriş yapan vatandaşlar sağlayacak. 200 liralık her alışveriş için Devgross projeye bir fidan bağışlayacak. Urfa’ya nefes olması için başlatılan projeye sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve resmi kurumların da destek vermesi bekleniyor.

“DEV BİR ORMANI HEP BİRLİKTE İNŞA EDEBİLİRİZ”

Türkiye’deki orman ve ağaç oranı en düşük şehrin Şanlıurfa olduğunu aktaran projenin mimarı Saadet Aişeoğlu,  buradan yola çıkarak iş ortaklarıyla birlikte Urfa’ya bir orman kazandırmak istediklerini söyledi. İlk olarak valilikle görüşmeler yaptıklarını paylaşan Aişeoğlu, “Karaköprü ilçesine bağlı Mustafacık Mahallesine bağlı bin dönümlük hazine arazisi projemiz için tahsis edildi. 11 Kasım’da fidan dikim iznini aldık. Bugün itibariyle projeyi başlatıyoruz.  Öncelikle Devgross da 200 TL’lik alışveriş bir fidana dönüşecek. Kampanyayı bu şekilde sürdüreceğiz. Resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları bizleri desteklerse, Şanlıurfa’ya yakışır dev bir ormanı hep birlikte inşa edebiliriz” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Türk Kızılay yılda yaklaşık 30 milyon ihtiyaç sahibinin yardımına koşuyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.