enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa’da kentsel dönüşüm hızlanacak

Şanlıurfa’da kentsel dönüşüm hızlanacak

Şanlıurfa’da kentsel dönüşüm hızlanacak
16.10.2023 19:54
0
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın kurulmasıyla birlikte Şanlıurfa’da da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak.

Bakanlık, Şanlıurfa dahil 81 ilde kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütmek için yeni bir başkanlık kurdu. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın her ilde bir teşkilatı olacak. Şanlıurfa’da da yakın bir zamanda kentsel dönüşüm il müdürü atanacak ve çalışmalar başlayacak.

Şanlıurfa’da kentsel dönüşümün en önemli gündem maddesi Fırat Mahallesi’ndeki riskli binalar. Fırat Mahallesi’nde 100’e yakın riskli bina bulunuyor. Bu binaların yıkılıp yeniden yapılması için çalışmalar başlatılacak.

Kentsel dönüşüm kapsamında Şanlıurfa’da yapılacak diğer çalışmalar arasında ise şu projeler yer alıyor:

  • Tarihi Suriçi’nin restore edilmesi
  • Kent merkezindeki gecekonduların yıkılıp yeniden yapılması
  • Kentin çevre düzenlemesinin yapılması

Kentsel dönüşüm, Şanlıurfa’nın altyapısının iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için önemli bir fırsat olarak görülüyor. Kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte Şanlıurfa’nın daha modern ve yaşanabilir bir şehir haline gelmesi bekleniyor.

Kentsel dönüşümün faydaları

Kentsel dönüşümün başlıca faydaları şunlardır:

  • Can ve mal güvenliğinin artırılması
  • Altyapının iyileştirilmesi
  • Yaşam kalitesinin yükseltilmesi
  • Emlak piyasasının canlandırılması
  • İstihdam yaratılması

Kentsel dönüşüm, şehirlerin daha yaşanabilir ve güvenli bir hale gelmesi için önemli bir araçtır. Şanlıurfa’da yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte şehrin daha modern ve yaşanabilir bir şehir haline gelmesi bekleniyor.

HABERLER  Bakan Nebati'den enflasyon mesajı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.