enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3651
EURO
35,0159
ALTIN
2.325,89
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Urfa Meclisi’nde ‘resmi araçların, kişiye özel kullanılması’ tartışıldı

Urfa Meclisi’nde ‘resmi araçların, kişiye özel kullanılması’ tartışıldı
13.09.2021 15:07
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında önergeler görüşüldü. Önergeler arasında yer alan ve son günlerde gündemde olan ‘resmi hizmet araçlarının kişiye özel olarak kullanımı’ ile ilgili konu tartışıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayının 1. toplantısı gerçekleşti. Toplantı, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi.  Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında gerçekleşen mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Toplantıda parti gruplarının verdiği soru önergeleri görüşüldü.

Saadet Partisi Meclis Üyesi Fırat Sultan, “Eyyübiye ilçesinde yapılan Uğurlu Sanayi Sitesinde yaklaşık 300 adet dükkan var. DEDAŞ görevini kısmi olarak yaptı. ŞUSKİ kısmi olarak alp yapısını gerçeklerdi. Bu sanayi sitesine ulaşım sağlanması gerekiyor. Bu dükkanlar artık çalışabilsin. Bugünkü maliyeti 300 milyon TL’dir. Çok ciddi bir yatırım. Çok az bir şeyi kalmış. İnsanları mağdur etmeye gerek yok. İş yapılabilir bir yer. Bu konuda Büyükşehir’in bir karar almasını arz ederim” ifadelerini kullanıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adına Mahmut Gündoğdu verdiği önergede şu ifadelere yer verildi:

“Harran ilçemizdeki yoğun bazı kırsal mahallerimizde trafik çok sıkıntılı. Bu hususta gerek Kırsal Daire Başkanlığı gerekse Ulaşım Daire Başkanlığı bu hususu acilen dikkate alıp yollara tümsek yapılmasını arz ederiz.”

Mecliste söz alan MHP Meclis Üyesi Mahmut Gündoğdu, “Bizim Harran Ovası’nda bu olaylardan dolayı 3 kardeşimizi kaybettik. Konuyla ilgili durumu kırsala illetim, kırsalda olayı Ulaşım Daire Başkanlığına aktardı. Yollarda hız kesici sistemleri yapılması gerek. Bizim istediğimiz insanlara hizmet etmektir.” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) verdiği önergede şu ifadeler kullanıldı:

“Daha önce belediyeye ait araçların kendi özel işlerinde kullanılması konusunda kamera kayıtları mevcuttur.  Birkaç gün önce belediyeye ait zabıta aracı isot taşıdığı video sosyal medyada paylaşıldı. Halkın verdiği yetkiyi şahsi kullanılması doğru değil. Sorunun cevaplanmasını arz ederiz.”

HABERLER  Gençlik ve spor bakanından gençlere müjde!

“ŞOFÖRLERİ İŞİNDEN ETMEK ÇÖZÜM DEĞİL”

HDP Meclis Üyesi Sema Aişeoğlu, “Yaklaşık 2 ay önce Viranşehir’de pandemi döneminde zabıta araçları taksicilik yaparken tespit edildi. Karaköprü ilçesinde belediyeye ait kamyon hafriyat boşaltırken yakalandı. Bu denetimsizlik, bu başıboşluğun sebebi nedir. Lütfen şoförleri cezalandırmakla bu işten atlatılmaya çalışılmasın. Üst düzey sorumlusu kimlerse onlar hesap vermeli. Şoförleri işinden etmek, bir nebze sorunun üstünü kapatmaktır” diye konuştu.

Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan ise, “Yaşanan olaylarla ilgili gerekli soruşturmalar yapıldı. Gerekli cezalarda veriliyor.  Orada sistem değişikliğine gidildi. Gerekli çalışmalar yapılmaktadır” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.