enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Elektrikte serbest tüketici limiti 950 kilovatsaate düştü

Elektrikte serbest tüketici limiti 950 kilovatsaate düştü
31.12.2023 01:52
0
A+
A-

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2024 yılı için geçerli olacak serbest tüketici limitini belirledi. Buna göre, 2024 yılında yıllık tüketimi 950 kilovatsaati geçen mesken aboneleri, serbest tüketici olacak.

2023 yılında serbest tüketici limiti 1000 kilovatsaat olarak uygulanmıştı. Bu yıl ise limit 50 kilovatsaat düşürülerek 950 kilovatsaate çekildi.

Serbest tüketici limitinin düşürülmesi, daha fazla mesken abonesinin kendi tedarikçisini seçmesini sağlayacak. Bu da rekabeti artırarak tüketicilerin daha avantajlı fiyatlardan elektrik almasını sağlayabilir.

Serbest tüketici olmak isteyen aboneler, EPDK’nın internet sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunabilirler. Başvurusu kabul edilen aboneler, 30 gün içinde yeni tedarikçisini seçmek zorundadır.

Serbest Tüketici Olmanın Avantajları Nelerdir?

Serbest tüketici olan aboneler, elektrik tedarikçisini serbestçe seçebilirler. Bu sayede, farklı tedarikçilerden gelen teklifleri karşılaştırarak en uygun fiyattan elektrik alabilirler.

Serbest tüketiciler, elektrik dağıtım bedelini de tedarikçilerinden ödeyebilirler. Bu da elektrik faturalarında tasarruf sağlayabilir.

Serbest tüketiciler, elektrik tedarik sözleşmelerini diledikleri zaman feshetme hakkına sahiptirler. Bu da aboneler için daha fazla esneklik sağlar.

HABERLER  BDDK'dan vatandaşa kart kolaylığı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.