enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5198
EURO
34,7291
ALTIN
2.489,09
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
30°C

Şanlıurfa OSB’nin su sorunu için 40 milyon TL’lik kredi talebi

Şanlıurfa OSB’nin su sorunu için 40 milyon TL’lik kredi talebi
14.09.2021 15:46
0
A+
A-

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, OSB’de yaşanan su sorununun giderilmesi ve gelecekteki su taleplerinin karşılanması amacıyla 40.000.000.00 TL’lik kredi kullanım yetkisinin belediyeye verilme hususu görüşüldü. İlgili madde oy çokluğuyla Plan ve Bütçe Komi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayının 1. toplantısı gerçekleşti. Toplantı, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi.  Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında gerçekleşen mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Toplantıda oluşan gündem maddeleri görüşüldü. Gündem maddeleri arasında yer alan OSB’deki su sorunlarının giderilmesi ve gelecekteki su taleplerinin karşılanması amacıyla 40.000.000.00 TL’lik kredi kullanım yetkisi toplantıda görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


İlgili maddede şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yer alan Şanlıurfa OSB-Gıda ve Besi OSB’de yaşanan mevcut su sorunlarının giderilmesi ve gelecekteki su taleplerinin karşılanması amacıyla bu proje kapsamında planlama yapılmıştır.

Bu planlama ile ham su pompa istasyonundan (Urfa Tünelleri çıkışından) ilçe suyu arıtma tesisine gelen hat üzerindeki branş mandan sanayi bölgesi için su alınacaktır. Alınacak su döşenecek isale hattı, yeni kurulacak olan pompa istasyonuyla su deposu vasıtasıyla sanayi bölgesine ulaştırılacaktır. Bu kapsamda yapılacak olan ve önceki yıllardan imalatı yapılmış 15 kilometrelik çelik boru ile döşeme olacaktır. Bu amaçla İLBANK A.Ş’ye müracaat yapılmış olup OSB işi için 40.000.000.00 TL kredi kullanımı gerekmektedir.

Bu gaye ile İLBANK A.Ş Genel Müdürlüğü ile sözleşme yapılması, bürokratik işlem yapılmak için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesinin meclisimizce görüşülerek karara bağlanması hususunda olurlarınıza arz ederiz.”

HABERLER  Çiğ süt destek primi 3 ay erkene çekiliyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.