enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Aydilek: “Otonom ARGE Merkezi atölyesi kurmak istiyoruz”

Aydilek: “Otonom ARGE Merkezi atölyesi kurmak istiyoruz”
16.09.2021 13:12
0
A+
A-

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek, Şanlıurfa’da bir Otonom Araç Teknolojileri ARGE Merkezi atölyesi kurmak istediklerini söyledi.

TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK, Bilişim Vadisi ve HAVELSAN iş birliğiyle bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması’nda “Özgün Araç” kategorisi yarışları başladı. Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek’in danışmanlığını yaptığı ve Harran Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Göbeklitepe OSAT, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması’nda finale kaldı.

AYDİLEK: ŞANLIURFA’DAN İLK DEFA BİR TAKIM KATILDI

Göbeklitepe OSAT’ın finale kalmasını değerlendiren Doç. Dr. Aydilek, “Akademik danışmanlığını üstlendiğim, Şanlıurfa’dan bir takım ilk defa ‘TEKNOFEST Otonom Araç’ yarışmasına katılım gerçekleştirdi.

Öğrencilerim, çok sayıda takımı geride bırakarak Finale kalan 7 takım içinde yer almayı başardı. Çok çalıştılar, büyük emek harcadılar, Tebrikler” dedi.

Göbeklitepe OSAT’ın akademik danışmanları olarak Şanlıurfa’da bir Otonom Araç Teknolojileri ARGE Merkezi atölyesi kurmak istediklerini de vurgulayan Aydilek, “Elde edilen bilgi ve tecrübeleri yeni yetişen gençlere ve Ülkemizin ekosistemine aktarmak istiyoruz.  Bu konuda her türlü destek ve ilgiyi bekliyoruz” diye ifade etti.

HABERLER  WhatsApp'tan yeni özellik
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.