enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4790
EURO
34,8597
ALTIN
2.440,36
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Yağmurlu
22°C

HDP’li Sürücü, fuhuşa zorlanan kız çocuğunu sordu!

HDP’li Sürücü, fuhuşa zorlanan kız çocuğunu sordu!
27.09.2021 20:08
0
A+
A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Türkiye’de gündem olan Gaziantep’te yaşayan Dilek A.’nın 5 yıl boyunca fuhuşa zorlanmasını Adalet ve İçişleri Bakanı ile Cumhurbaşkanı Yardımcısına sordu.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü,  Gaziantep’in Gülpınar Mahallesi’nde yaşayan Dilek A.’nın 12 yaşından 17 yaşına kadar sistematik olarak fuhuşa zorlanmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.  Milletvekili Sürücü, TBMM Başkanlığına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplandırması istemiyle soru önergesi sundu.

“KAMU PERSONELLERİ DE TECAVÜZ ETMİŞ!”

Önergesinde bir televizyon programına çıkartılan 17 yaşındaki Dilek A.’nın yüzü buzlanmadan yayına verildiğini belirten Sürücü,  Dilek’e anne ve babası tarafından zorla madde kullandırıldığını ve fuhuşa zorlandığını kaydetti.  Dilek’in babası ve ağabeyinin cinsel istismarına maruz kaldığını aktaran Sürücü, “12 yaşından 17 yaşına kadar D.A’yı ve kız kardeşi S.’yi madde kullandırılarak fuhuş sürüklenirken, küçük yaştaki kız çocuklarını yine aynı şekilde cinsel ilişkiye zorlayarak tecavüzde bulunanların arasında, köyün esnaflarının, kamu personellerinin, emniyet mensuplarının, doktor ve öğretmenlerin bulunduğu da basına yansıyan bilgiler arkasındadır” ifadelerini kullandı.

“REYTİNG UĞRUNA TRAVMA DERİNLEŞTİRİLDİ”

Kız çocuğunu yayına çıkartan televizyon programı hakkında da gerekli işlemlerin yapılmasının elzem olduğunu önergede paylaşan Sürücü, “Mevcut programda çocukların gizlilik hakkı, unutulma hakkı ve kişilik hakları reyting uğruna alenen çiğnenmiştir. Yine aynı şekilde ciddi boyutta cinsel istismara uğrayan kız çocuğuna, tedbirsiz bir şekilde çıkarıldığı canlı yayınlarda  tecavüz anlarının ayrıntıları ve hisleri tekrar tekrar sorularak kız çocuğundaki travma  derinleştirilmiştir. Ayrıca programda kullanılan “kedi merakı” düzeyindeki sorular, cinsel şiddetin sıradanlaşmasını ve cinsel şiddetin rızasını yeniden doğurmaktadır” diye ekledi.

Sürücü, Adalet Bakanı Gül, İçişleri Bakanı Soylu ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a şu soruları yöneltti:

HABERLER  Necmettin Cevheri hayatını kaybetti

-“Çocuğa karşı işlenen suçlarda çocuk ihtisas mahkemelerinin kurulmasına ilişkin bir çalışmanız mevcut mudur?

-İstismar mağduru D.A’nın şikayetleri üzerine herhangi bir gözaltı veya tutuklama gerçekleşmiş midir?

-İstismar mağduru D.A’nın kız kardeşi ve D.A devlet korumasına alınacak mıdır?

-Sistematik tecavüze iştirak eden kamu personelleri hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır?

-İstismar mağduru kız çocuğunu tedbirsizce ve kişilik haklarını çiğneyerek canlı yayına çıkartan, yapımcı ve sunucu hakkında bir soruşturma başlatılacak mıdır?

-Bahsi geçen fuhuş çetesine operasyon düzenlenmiş midir?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.