enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Pazartesi günlerinin çalışanlara zor gelmesinin 5 nedeni

Pazartesi günlerinin çalışanlara zor gelmesinin 5 nedeni
29.09.2021 10:10
0
A+
A-

Pazar günlerini seviyorum ama ertesi günün pazartesi olduğu aklıma gelince üzülüyorum’ düşüncesi çoğu çalışanın aklında yer alıyor. Eğitmenler, çalışanlar arasında kötü şöhrete sahip bu günün neden zor olduğunu 5 başlıkta sıraladı.

Uzun süren bir pazar günü kahvaltısı ve sevdiklerimizle geçirilen keyifli vaktin ardından gelen pazartesi günü, çoğu çalışanın stres olmasına neden oluyor. Öyle ki; en profesyonel, en başarılı, en çok kazanan insanlar bile güzel bir tatilin ardından pazartesi günü işe gitmekte zorlanıyor. Çalışanlar arasında kötü bir şöhrete sahip bu günün psikolojik sendrom yaratabilecek kadar güçlü olduğuna dikkat çeken Uluslararası Eğitim Platformu Laba Eğitmenleri, pazartesi günlerinin çalışanlar için neden bu kadar zor olduğunu 5 adımda paylaşıyor.

DOĞAL BİYORİTMLERİN BOZULMASI

Zihnimiz çoğu zaman biyolojik saatimize bağlı çalışıyor. Hafta içi erken, hafta sonu daha geç saatlerde uyanmak ise bu biyolojik saati olumsuz etkileyebiliyor. Uluslararası eğitim platformu Laba eğitmenleri, iki günlük fazla uykunun vücut saatini ortalama 45 dakika bozabildiğini ve bu durumun pazartesi sabahı uyanmayı daha da zorlaştırdığını aktarıyor.

ÖZGÜRLÜK DUYGUSUNU KAYBETME DÜŞÜNCESİ

Yoğun bir haftanın ardından gelen iki günlük tatil birçok çalışana ilaç gibi gelse de özgürce geçirilen bir vaktin ardından rutine dönme fikri çalışanları mutlu etmiyor. İnsanların pazartesiyi bu kadar zor bulmasının en açık nedenlerinden birini, iki günlük bağımsızlıktan sonra gelen sorumluluk hissi oluşturuyor.

İŞTEN MEMNUN OLMAMAK

İşini sevmeyen çalışanlar pazartesi günü işe gitmekten keyif duymuyor. Öyle ki Gallup tarafından yapılan ve 142 ülkeden çalışanın katıldığı anket, çalışanların yüzde 63’ünün işi için motivasyonu olmadığını ve pazartesi günlerini bu nedenle sevmediklerini gösteriyor. Pek çok insanın pazar geceleri kötü hissetmeye başladığını aktaran Laba eğitmenlerine göre bunun en büyük nedenlerinden birini, çalışanların sevmedikleri işe hazırlanmaları gerektiğini düşünmeleri oluşturuyor.

HABERLER  Harran Üniversitesi’nde medya ve pandemi konulu panel

BİLİNMEYENE DAİR KORKU HİSSETMEK

Öngörülmeyen şeyler çoğu insan için korku kaynağı olabilir. Özellikle, yoğun bir hafta sonu yorgunluğunun ardından yaklaşan iş karmaşası çalışanların psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor.

POPÜLER DÜŞÜNCELER ETKİSİNDE KALMAK

“Pazartesi zor bir gün.” ve “Pazartesi günleri işte verimli olamıyorum.” gibi duyulan yaygın ifadeler, o şekilde düşünülmese bile bir süre sonra inandırıcı gelebiliyor. Pazartesi günlerinin küresel olarak kötü bir algıya sahip olduğunu vurgulayan Laba eğitmenleri, kültürel mitler genellikle abartıldığı için çalışanlarında bu düşünceye yenik düştüğünün belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.