enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Fahiş fiyatlar Şanlıurfalıların belini büktü

Fahiş fiyatlar Şanlıurfalıların belini büktü
30.09.2021 09:59
0
A+
A-

Ekonomik anlamda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Şanlıurfalı vatandaşlar, ürünlerin pahalılığından dert yanarak, yüksek fiyatlara çözüm bulunması için hükümete çağrı yaptı.  

Ticaret Bakanlığı’nın fahiş fiyat denetimine başlamasına rağmen marketlerdeki fiyatlar hala yerinde sayıyor. Marketlerdeki yüksek fiyatlar dikkat çekmeye devam ederken tarlada hasat edilen ürünün fiyatı markete varana kadar iki katına çıkıyor. Gıdadaki fiyat artışına tepki gösteren vatandaşlar, fiyat artışında üreticinin haklı hükümetin haksız olduğunu belirterek, “Ürünlerin yüksek olmasında üreticilerde haklı. Mazot pahalı, gübre pahalı olmasından dolayı ürünlerde pahalı oluyor” dedi.

Gıda fiyatlarındaki artışta üreticinin haklı hükümeti haksız bulan Şanlıurfa vatandaşlar, ürünlerdeki aşırı pahalılığın önüne geçilmesini bekliyor. Tüketiciyi mağdur eden yüksek fiyatların düşmesini isteyen Şanlıurfalılar, bir ürünün tarladan çıkış fiyatı ile marketteki fiyatı arasındaki uçuruma dikkat çekti. 


 “HER ŞEY YÜKSELDİ”


Ucuzlayan hiçbir ürünün olmadığı, her şeyin yükseldiğini belirten Muhammed Furkan, “ Ürünlerin bu kadar yüksek fiyata olmasının nedenini herkes biliyor. Ucuzlayan hiçbir şey yok, her şey pahalandı. Çiftçinin malı ucuz. İktidarın değişmesi lazım.  Şanlıurfa mülteci kampı gibi olmuş. Zaten kendi vatandaşımız aç. Kendi insanlarımıza iş imkanı sunamıyoruz. Mültecilerin olmasından dolayı da ürünlerin fiyatı yükseldi. Bütün her şey yükseldi. Ben şuan işsizim iş bulamıyorum. Mülteciler 40-50 liraya çalışıyor ama ben bu kadar parayla ev geçindiremem ki yetmez”dedi.

“ÜRÜNLERİN PAHALILIĞINDAN ŞİKAYETÇİYİZ”


Hükümetin ürün fiyatlarını ucuzlatması için çalışma yapması gerektiğini dile getiren Emekli olan vatandaşlardan Latif Okyay, “Ürünlerin fiyatı çok pahalı. Ben emekli biriyim. Pazara gidiyorum hiçbir şey almıyorum 50-100 lira gidiyor. Ürünlerin pahalılığından şikayetçiyiz. Hükümetten ürünleri ucuz yapmasını bekliyoruz. Emekli olarak bize bu yük ağır geliyor. Patlıcan, biber ve domates çok pahalı. 5 liradan aşağı bir şey alamıyorsunuz” şeklinde konuştu. 

HABERLER  Ekonomik güven endeksi verileri açıklandı

“ÜRETİCİ DE HAKLI”


Ürünlerin yüksek olmasında üreticilerin haklı olduğunu belirten Fatma Çakar, “İş yok benim iki oğlum evde oturuyor. Mülteciler işimizi zorlaştırdı. Afganlar eksikti, onlarda geldi. Ürünlerin yüksek olmasında üreticilerde haklı. Mazot pahalı, gübre pahalı olmasından dolayı ürünlerde pahalı oluyor. Hükümet bu duruma getirdi” ifadelerini kullandı.

 “3 YUMURTA 1 LİRAYKEN, 1 YUMURTA 1 LİRA OLDU”


Durduk yere ürün fiyatının yükselmediğini buna bağlı olarak diğer etkenlere bağlı olarak yükseldiğine vurgu yapan Emin Erbil, “Fiyatlar, çiftçinin alımına,  devletin verdiği duruma göre değişiyor. Bizde çiftçiyiz. Tohumu, gübreyi pahalı alıyoruz. Ürünleri fabrikaya veriyoruz onlar fiyat belirliyor. Çiftçi kendi kafasına göre bir fiyat belirlemez. Alım gücüne göre her şey değişir. Ben alışverişimi durumuma göre alırım. Fahiş fiyat kişiden kişiye de değişir. Ben bir ürün 500 liraya alırım, başkasın bin liraya alır. Hükümetle ilgili diyeceğim bir şey yok. Tüm ülkeler refah seviyesinde değil. 1 liraya 3 tane yumurta alırdım, şimdi tanesi 1 lira olmuş. Bu durum tavuktan mı sorun yoksa adamın aldığı yemde mi sorun. Yemin fiyat yüksekti adamda o fiyata satıyor. Durduk yere fiyat yükselmez. Dolar 8-9 lira olmuş deniliyor. Kim ister ki o kadar olsun” diye konuştu.

“HEPSİNİN FİYATI YÜKSEK”


Devletin fahiş fiyat konusunda çalışmalar yaptığını aktaran Ziya Özkan, “Makarna olsun, yağ olsun, şeker olsun bunlar hepsinin fiyatı yüksek. Mesela bir ürün 18 lirayken 25 lira oldu. Ürünlerde artış yüzdeliği çok fazla. Gıda ürünleri hepsi artıyor. Devletimiz zaten bu fahiş ürünler üzerine çalışıyor.  Vatandaşlarımızda biraz duyarlı olması lazım. İnsanların ekonomik durumu herkesin ki aynı olmayabilir. Normaldir bu durum. Devlette zaten işini yapıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.