enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Şanlıurfalı bilek güreşçi dünya şampiyonluğunu hedefliyor

Şanlıurfalı bilek güreşçi dünya şampiyonluğunu hedefliyor
30.09.2021 09:41
0
A+
A-

Bilek güreşinde Türkiye şampiyonlukları bulunan milli sporcu Abdulsamet Ocakoğlu, kasım ayında Romanya’da gerçekleştirilecek 2021 Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanıp Türk bayrağını göndere çektirmeyi hedefliyor.

20 yaşındaki milli sporcu Abdulsamet Ocakoğlu, AA muhabirine, profesyonel olarak 5 yıldır bilek güreşiyle uğraştığını, 4 kez Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa üçüncülüğü bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Babalar Günü etkinliği kapsamında video konferans yöntemiyle görüştüğünü aktaran Ocakoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önerisiyle bilek güreşi yaptığı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı da yendiğini hatırlattı.

Ocakoğlu, Bakan Varank ile yaptığı müsabakanın ardından Tokat’ta Türkiye şampiyonu olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de ve Avrupa’da kazandığı başarıları dünya şampiyonasıyla taçlandırmak istediğini dile getiren Ocakoğlu, çok çalıştığını ve kendisine güvendiğini belirtti.

“Türkiye’de herkesin bileğini büktüm”

2021 Dünya Şampiyonası’nın kasım ayında Romanya’da gerçekleştirileceğini belirten Ocakoğlu, madalya alabilmek için günde 4 saat ağırlık ve hız antrenmanı yaptığını kaydetti.

21 yaş altı 75 kilo kategorisinde yarıştığını aktaran Ocakoğlu, “Türkiye’de kendi kategorimdeki herkesin bileğini büktüm, şimdi sırada dünya şampiyonası var. İnşallah dünya şampiyonu olmak için çalışacağım. Bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşı’mızı tüm dünyaya okutmak için çalışacağım.” diye konuştu.

– Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de bilek güreşi yapmak istiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tokat’taki şampiyona sonrası Ankara’da bir araya geldiğini belirten Ocakoğlu, “Tokat’taki şampiyona sonrası Cumhurbaşkanımız ile görüştüm. Beni hem Bakan Varank’ı yendiğim hem de Türkiye şampiyonu olduğum için tebrik etti. İnşallah Şanlıurfa’ya geldiğinde Cumhurbaşkanımız ile de bir bilek güreşi müsabakası yapmayı çok istiyorum.” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfaspor devre arası kampı için Antalya’ya gidecek
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.