enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5700
EURO
34,7581
ALTIN
2.495,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Urfa’da sendikayı tanımayan patron geri adım attı

Urfa’da sendikayı tanımayan patron geri adım attı
09.10.2021 08:21
0
A+
A-

Şanlıurfa’da DİSK Tekstil Sendikasına üye olduktan sonra tamamı işten atılan Uğur Tekstil işçilerinin mücadelesi sürüyor. Fabrika yönetimiyle görüşme yapan sendika, patronun sendikayla çalışmayı kabul ettiğini açıkladı.

Şanlıurfa’da DİSK Tekstil Sendikasına üye oldukları Uğur Tekstil firmasından işten çıkarılan yaklaşık 300 işçinin mücadelesi patrona geri adım attırmıştı. Bir ay önce fabrikada yetkiyi alan DİSK Tekstil sendikasını tanımayan patron işçilerin nöbet eylemi üzerine sendikayla görüşmeyi kabul etti. Dün firma sahibi ve sendika temsilcileri arasında işçilerin durumuyla ilgili bir görüşme gerçekleşti.

Görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapan DİSK Tekstil Sendikası, Uğur Tekstil Fabrikası yönetimi ile bugün yaptığımız ilk görüşmenin olumlu sonuçlandığını duyurdu.

“SENDİKAYLA ÇALIŞMAYI KABUL ETTİ”

Sendikanın genel başkanı, merkez yöneticileri ve Uğur Tekstil patronunun katıldığı toplantıda işveren tarafının sendikaya karşı olmadığını, sendikayla birlikte çalışmayı kabul ettiğini açıklamada belirten Sendika, “Yaptığımız görüşmenin en önemli sonucu, sendikanın muhatap alınması ve sendikayı kabul etme konusunda uzlaşma sağlanmasıdır. İşveren tarafı yaptığımız toplantının ardından bizden süre istedi. Önümüzdeki Çarşamba günü bir görüşme daha yapılacak ve fabrikanın ne zaman açılacağı, işçilerin ne zaman işbaşı yapacağı gibi ayrıntılar bu görüşmede konuşulacak. Yapılacak olan toplantıda bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği de belirlenecek” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Siverek'te futbolcunun dili boğazına kaçtı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.