enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5680
EURO
34,9959
ALTIN
2.431,33
BIST
9.782,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C

Başkan Şevket Kartal’dan Son günlerde tartışılan anayasa değişimine yönelik açıklama

Başkan Şevket Kartal’dan Son günlerde tartışılan anayasa değişimine yönelik açıklama
10.10.2021 19:37
0
A+
A-

Türkiye Değişim Partisi Halfeti ilçe başkanı Şevket Kartal’dan Son günlerde tartışılan anayasa değişimine yönelik açıklama yaptı.

Başkan yaptığı açıklamada: Son günlerde AKP ve MHP tuturmuşlar anayasa değişikliği yapalım diye, “bu darbe anayasasııdır sivil bir anayasa yapalım” diyorlar iyi hoş güzel yapın destekleriz ama burda önce bir duralım siz var olan anayasaya bir uyun da sonra gelin yeni bir anayasa yapalım diyin.

Basit gibi duran ve aslında hiçte öyle olmayan ve biz coğrafyacilarin herkesin karşı çıkması birlikte ses vermesi gereken ama ne yazık ki hiç bir coğrafyacinin bazıları hariç tepki göstermedikleri bir örnek vereyim.

2012 yılında KHK ile yürürlüğe giren 6360 sayılı kanun tüzel kişiliği olan Bir çok yerleşim birimini büyük şehir adı altında birleştirmiştir millî değerlerimiz olan köy, kasaba gibi kavramlar Yok olmuştur.

Ve bu kanun Bir çok sıkıntıyı da beraberinde getirmiştir en basit örneği büyük şehre 60-70 km uzak olan bir köye büyük şehrin yakın olanlarla aynı hizmeti sunamaktadir.

Bu durum en basit olumsuz yansımasıdır. Anayasaya göre bir il kaldırılmadan o ildeki il özel idaresinin bir KHK ile kaldırılması anayasamızın 127′ ncı maddesinin ilk fıkrasına aykırıdır. Yıllar önce hükümet niye böyle birşey yaptı bilmiyormuydu hayır bal gibi de biliyordu ama oy devşirmek için yaptı.

Halkımız bunu bilmiyordu iyi bir şey sanıyordu girdi çok olur diye anlatıldı hep bize doğru girdi çok oldu ama vergiler de aynı oranda artar demedi bizde anlayamadık. anayasayı istediği bir KHK ile değiştiren bir hükümet kalkıp daha anayasa değişikliği istiyor gel de bu şekilde destek ver ve İnan. Dedi.

HABERLER  Suruç'ta DEM Parti ve Ayten Kaya zafer kazandı!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.